0

Celebs arrive at the Bambi Awards 2013.De Franse modeontwerper Karl Lagerfeld heeft al een heleboel op zijn naam staan. Zo werkt hij voor Chanel en Fendi, schreef hij een aantal boeken en fotografeert hij zijn eigen reclamecampagnes.

Het enige dat hij eigenlijk nog niet had, was een eigen expositie over zijn artistieke talenten in een groot museum. Het Duitse museum Folkwang in Essen bracht deze wens in vervulling en gaf de modeontwerper zelfs eigen inbreng. ”Ik had van tevoren niet gedacht dat ik belangrijk genoeg zou zijn voor een museum als deze”, vertelt Karl. ”Mijn hoofd is een gigantisch naslagwerk van kunst, literatuur en design, iets wat je hier erg terugziet.”

In de tentoonstelling, genaamd Parallel Contrasts, worden alle artistieke talenten van Lagerfeld getoond. Zo zijn er meer dan vierhonderd items van de ontwerper te bewonderen, waaronder modefoto’s, illustraties en karikaturen. Ook is er ruimte gegeven voor een aantal van zijn Chanel-films en stukken uit zijn herfstcollectie van het modehuis.

De tentoonstelling is tot 11 mei te zien in het Folkwang museum in Essen (vlakbij Oberhausen waar je overigens ook erg goed kunt shoppen!).

Celebs arrive at the Bambi Awards 2013.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties