0

Kaley Cuoco and husband Ryan Sweeting have their hands full with luggageMet vierduizend exemplaren in hun bezit, is Tassenmuseum Hendrikje het grootste tassenmuseum ter wereld. En tijdens de boekenweek wordt daar een nieuwe tentoonstelling geopend.

Van 12 maart tot en met 31 augustus is de expositie Welkom Aan Boord te zien in het Amsterdamse museum. Middenin de boekenweek, met als thema reizen, wordt de tentoonstelling geopend door de auteur van het Boekenweekgeschenk: Tom Wieringa. Hij zal dan onder andere een stukje voorlezen uit zijn boek De Jonge Vrouw.

In de expositie wordt de geschiedenis van reistassen en -koffers naar boven gehaald. Zo zijn er gigantische hutkoffers, luxe koffersets uit de jaren ’50  en extravagante beauty cases te bewonderen. Ook servies van het vergane schip de Titanic en de beroemde trein de Oriënt-Express is er te bezichtigen.

De rest van Tassenmuseum Hendrikje is ook echt een aanrader. Het biedt een overzicht van de geschiedenis van tassen, met in de collectie designeritems als Chanel, Louis Vuitton en Hermès.

Als je van tassen houdt, kun je dit dus echt niet missen. Hebben we je ondertussen nieuwsgierig gemaakt?

Reiskoffers van Louis Vuitton

Reiskoffers van Louis Vuitton

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties