0

gemeentemuseum den haag modetentoonstelling 2014 150Ben jij helemaal gek op fashion tentoonstellingen en verliefd op de 19de eeuw: de mode, borduurwerken en de silhouetten? Dan ben je vanaf 11 oktober 2014 t/m 22 maart 2015 welkom in het Gemeentemuseum Den Haag.

Verschillende modeontwerpers laten zich vandaag de dag nog inspireren door creaties uit de 19de eeuw en dat blijkt ook uit de hedendaagse creaties die in deze tentoonstelling zijn opgenomen: denk maar aan de werken van Jan Taminau en Vivienne Westwood.

Mode was zeer belangrijk in de 19de eeuw, hiermee kon je namelijk je welgesteldheid laten zien in de society. In deze tijd nam mode een snelle vaart want modetrends werden rond deze tijd steeds sneller verspreid door de eerste modetijdschriften. Niet alleen de rijkste families konden zich nu kleden volgens de modetrends maar ook de mensen die het wat minder breed hadden.

In de tentoonstelling van het Gemeentemuseum Den Haag worden verschillende 19de eeuwse thema’s belicht zoals van kleuren en materialen tot etiquette en status en couturiers.

Ben je gek op de Hollandse modegeschiedenis? Zet dan alvast de datum in je agenda, want deze tentoonstelling wil je echt niet missen!

 • romantischemode_jantaminiau_1a_hr
  Jan Taminiau
 • romantischemode_westwood2_hr
  Vivienne Westwood Ensemble, lente/zomer 2014,
 • 3
  Japon, Nederland ca. 1815, changeantzijde
 • avondjurk_jan_taminiau_collectie_nature_extends_fall-winter_2011_gefotografeerd_in_het_teylers_museum_haarlem._fotografi
  Avondjurk van Jan Taminiau, collectie 'Nature Extends', fall/winter 2011.
 • 9_0
 • 6_0
  Japon (gedragen als trouwjapon), Nederland 1835, wollen mousseline met zijde

www.gemeentemuseum.nl

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties