0

150We kennen allemaal de beroemde scène van Carrie Bradshaw uit Sex And The City waar ze samen met haar vriendinnen besluit haar enorme inloopkast eens op te ruimen. Ze hebben twee bordjes met houden en weggooien gemaakt en aan de hand van de stemmen wordt duidelijk wat er blijft en wat niet.

Dit kun jij ook gaan doen! Maar dan een soortgelijke variant: organiseer je eigen kledingruilfeestje met je vriendinnen. Zo heb je een super leuke avond en kun je terwijl je nieuwe kleding ‘shopt’ gewoon sparen voor die ene it-bag.

Er zijn natuurlijk een paar voorbereidingen die je moet treffen voordat je met al je fashionista’s aan de slag kunt gaan. Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

1. Ruim eerst je kast op. Probeer met een frisse blik naar de garderobe te kijken en wees vooral eerlijk. Stuks die je al een half jaar tot een jaar niet hebt aangeraakt mogen mee naar het feestje. Items die je niet meer past, mogen ook mee voor de kledingruil. Zo heb je meteen weer een goed opgeruimde kast, waar in ieder geval genoeg plaats is gemaakt voor je nieuwe aanwinsten na deze avond.

2. Bedenk wat je wilt ruilen. Je moet hierbij rekening houden met de smaak van je vriendinnen, maar ook met jezelf natuurlijk. Draag je dit item echt niet meer? Of staat het je gewoon niet goed; dan mag het weg. Als je nog teveel twijfelt laat het dan in je kast liggen, want anders wordt je straks jaloers of heb je spijt als je die ene leuke top bij je vriendin aan ziet.

3. Plan een datum met je vriendinnen. Als je ver van te voren een datum plant heb je rustig de tijd om je kast en accessoires helemaal uit te zoeken en voor je vriendinnen geldt het zelfde. Je hebt, als je de datum ver van te voren weet, ook nog bedenktijd voor stuks waar je stiekem nog over twijfelt; dan weet je in ieder geval zeker dat je die bepaalde kledingstukken écht weg kunt doen.

4. Spreek een locatie af. Overal moet rekening mee worden gehouden: jullie moeten genoeg te drinken hebben, genoeg lekkers en de ruimte moet natuurlijk groot genoeg zijn om al jullie mooie treasures uit te kunnen stallen voor de ruiling.

5. Bedenk hoeveel items iedereen minimaal moet meenemen. Het is natuurlijk oneerlijk als iemand maar één item meeneemt en vervolgens met acht stuks weer naar huis vertrekt. Spreek met elkaar af wat in ieder geval een minimum aantal stuks is, meer mag natuurlijk altijd en maakt de kans op fashionable items groter. Ook is het de vraag… wordt het feestje echt een ruilfeestje? Of gaan jullie de stuks verloten? Maak hier van te voren goede afspraken over, zodat iedereen weet wat ze kan verwachten.

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties