0

models 150Al slapend knapper worden, dat wil iedereen wel. Vaak gebeurt het toch dat je wakker wordt met die vervelende wallen onder je ogen of een onrustige huid. Gelukkig zijn er verschillende manieren waardoor je deze problemen kunt voorkomen en je iedere ochtend wakker wordt als een echte beauty!

1. Verschoon je kussensloop vaak.
Met heel vaak bedoelen we twee keer per week. Best veel zou je denken, maar je zult de voordelen al snel gaan merken. Een kussen is een broed- en verzamelplaats voor bacteriën, dus het is belangrijk dit goed schoon te houden. Vind je het zonde om je kussen twee keer per week te wassen? Je kussensloop elke dag omdraaien en hem elke twee weken vervangen voor een nieuwe helpt ook!

2. Smeren, smeren, smeren
Wil je s’ochtends wakker worden met een frisse en fruitige look? Smeren! Zorg ervoor dat je een anti-aging nachtcrème met hyaluronzuur gebruikt, dit zorgt er namelijk voor dat water extra goed in de huid trekt waardoor rimpels weer worden gladgestreken. Smeer verder altijd voor het slapengaan met wat lippenbalsem en een vochtinbrengende crème of serum. Een conditioner voor je wimpers kan ook geen kwaad. S’nachts herstelt je lichaam zich, dus elk product wordt dan net even wat beter opgenomen.

3. Slaap op een satijnen of zijden kussensloop
De vezels van satijn en zijde helpen klitten voorkomen en zorgen ervoor dat je niet wakker wordt met een verwilderde coupe. Verder helpt de zachte textuur rimpels en fijne lijntjes te verfijnen omdat er minder wrijving is tussen je huid en je kussensloop.

4. Reinig s’avonds altijd je gezicht
Misschien een overbodige regel voor velen, maar er zijn nog altijd vrouwen die gaan slapen met make-up op. Dit zorgt er niet alleen voor dat er vuil in bijvoorbeeld je ooghoeken gaat zitten, maar je ogen kunnen er ook rood en geïrriteerd van raken. Verder raken je poriën ervan verstopt en krijg je sneller pukkels en oneffenheden.

5. Blijf rond bedtijd uit de buurt van zout voedsel en drank
Nog even een lekker wijntje voordat je gaat slapen? Beter niet, want te veel alcohol zorgt ervoor dat je lichaam uitgedroogd raakt. Om dit te compenseren begint je lichaam vocht rond de ogen en op andere plaatsen te verzamelen. Hetzelfde gebeurt wanneer je laat op de avond nog veel zout naar binnen werkt, waardoor je de volgende ochtend met die gevreesde gezwollen ogen opstaat.

6. Steek je haren op tijdens het slapen
Niet té strak natuurlijk, maar zorg er gewoon voor dat je lokken uit je gezicht zijn s’nachts. Hierdoor kunnen de natuurlijke oliën uit je haren je huid niet verpesten. Zoals al eerder gezegd, ga dus vooral niet voor een te strakke staart of knot, want dit kan er weer voor zorgen dat je haar afbreekt of dunner wordt en dan ben je nog verder van huis!

7. Slaap op je rug
Dermatologen zeggen dat door het slapen op je rug rimpels en lijntjes in het gezicht niet of nauwelijks meer ontstaan. Veelvuldige druk op bepaalde delen van het hoofd kunnen zorgen voor diepere rimpels. Een persoon die bijvoorbeeld altijd op haar linkerzij slaapt, kan naarmate ze ouder wordt zelfs een verschil gaan zien qua rimpels aan de ene en andere kant van het hoofd.

  • models 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties