0

tanning 150Bruin, bruiner, bruinst. Dat is wat iedereen het liefste wil zijn in de zomermaanden. Jammer genoeg weten we allemaal dat de zon niet heel veel goeds doet voor je huid, maar er zijn trucs om extra bruin te worden mét bescherming natuurlijk!

Wij hebben nu vijf manieren voor jullie opgezocht waar je sneller (en verantwoord) bruin van wordt. Lees snel mee!

1. Tomaten en wortels
Rood als een tomaat en oranje als een wortel willen we niet worden, maar door het eten van deze twee groenten krijg je een bruinere huid. In wortel zit namelijk caroteen, een stof die zich al in je huid bevindt en dat zorgt voor het oranje-bruine stofje. Drink dus een lekker wortelsapje vlak voordat je de zon ingaat of knabbel op minstens één wortel per dag. Hetzelfde geldt voor tomaten, die niet alleen voor een bruiner kleurtje zorgen maar waar ook heel veel anti-oxidanten in zitten.

2. Move that body!
We weten allemaal dat je van sporten in de zon extra bruin wordt, maar als het zo heet is als de afgelopen dagen heb je daar natuurlijk geen puf voor. Neem daarom een lekkere verkoelende duik in het water want door het water op de huid wordt je nog sneller bruin! Een stukje wandelen door de branding kan ook helpen.

3. Scrubben
Scrub je lichaam een dag voordat je de zon ingaat! Op die manier wordt je niet alleen bruiner, maar het is ook beter voor de huid. Dit komt doordat je de dode huidcellen verwijdert, waardoor de werkzame bestanddelen van crèmes beter in de huid trekken.

4. Olie met een factor
Iedereen kent wel de eeuwenoude truc om met olijf- of zonneolie te bakken in de zon. Doe dit nooit meer, want als er iets slecht is voor de huid is het dit wel! Tegenwoordig zijn er gelukkig heel veel merken oliën met een factor. Hierdoor wordt je sneller bruin op een verantwoorde manier!

5. Weerspiegeling
Het is je vast wel eens opgevallen dat mensen die op wintersport zijn geweest, met een jaloersmakend bruin kleurtje terugkomen. Dit komt doordat het wit van de sneeuw, de zon terugkaatst. Zo werkt het ook met een spiegelende achtergrond zoals water. Kies dus voor een wit (kiezel) strand of ga lekker op een luchtbedje dobberen op het water.

  • tanning 500

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties