0

amy 150The 27 Club is de naam van een onofficiële club van muzikanten die de wereld te vroeg hebben verlaten. Lid van de club zijn onder andere Jimi Hendrix en Kurt Cobain. Toen in 2011 Britse zangeres Amy Winehouse overleed was ook zij pas 27 jaar.

Omdat Amy net als Jimi en Kurt is overleden aan de gevolgen van een onverantwoordelijke levensstijl met veel drugs en alcohol, wordt ook zij tot deze legendarisch club gerekend. Haar tragisch jonge dood is destijds veel besproken in de media, maar met zo een bijzonder verhaal moest daar ooit meer van gemaakt worden…

Nu is het dan eindelijk zover: er zal een documentaire uitkomen over het leven van Amy Winehouse. We zullen in de film meer te weten komen over de achtergrond van de zesvoudige Grammy winnares, over haar moeilijke relaties en haar persoonlijke demonen. Ook zal de documentaire ingaan op hoe Amy de invasie van de pers in haar leven niet aan kon en haar tot waanzin dreef.

Amy was naast een ontzettend goede zangeres ook een mode icoon. Haar signature look was duidelijk dikke zwarte winged eyeliner, rode lippen, haar haren half opgestoken in een hele grote suikerspin meestal met een bandana erin geknoopt en een flink decolleté. In 2010 is ze dankzij deze stijl nog een samenwerking aangegaan met Fred Perry, een van haar favoriete merken. Sinds haar overlijden brengt Fred Perry nog altijd een kledinglijn uit in naam van Amy, de Amy Winehouse Foundation Collection.

Vanaf 3 juli zal AMY, The girl behind the name in de bioscopen draaien.

  • amy 500

(Beeld: www.rollingstones.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties