0

witte thee 2Over groene thee is al een heleboel geschreven, bijna iedereen weet ondertussen wel wat het is en dat gezond voor je is. Echter is witte thee een heel stuk minder bekend, maar niet minder gezond! Wij sommen hieronder een aantal gezondheidsvoordelen voor jullie op.

Even een klein biologielesje: witte, groene en zwarte thee komen allemaal van dezelfde plant, maar er worden verschillende blaadjes gebruikt. Het productieproces van de drie theeën wijkt ook van elkaar af, wat in dit geval inhoudt dat de blaadjes van witte thee het minst worden bewerkt. Hierdoor behoudt de thee de meeste gezonde stoffen. Witte thee dus heel goed voor je!

De voordelen op een rijtje:
1. Zeg maar dag tegen je dieet en hallo tegen witte thee! Witte thee vermindert de groei en de aanmaak van vetcellen namelijk. Groene thee stond ook al bekend om dit proces, maar het effect van witte thee is groter.
2. Er is aangetoond dat witte thee de groei van bacteriën die Streptococcus infecties, longontstekingen en gaatjes in je tanden vertraagd. Ook hier staat groene thee om bekend, maar het witte zusje wint.
3. Witte thee bevat de minste cafeïne van alle thee- en koffiesoorten.
4. Er zit een heleboel vitamine C in witte thee, wat goed is voor je weerstand en de opname van ijzer. Ook zorgt vitamine C ervoor dat de huid elastisch blijft, wat dus betekent dat jij je gladde huidje langer behoudt.
5. Witte thee heeft een zuiverende werking door de vele antioxidanten die er in zitten. Dit vermindert de kans op hart- en vaatziekten.
6. Groene thee stond al bekend om zijn werking tegen kanker, maar het effect van witte thee is nog veel groter!

Wij zeggen: dag met de groene thee en kom maar op met die witte! Wat vinden jullie ervan?

witte-thee

(Tekst: Indra Jager)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties