0

koffie 150Heb jij soms in de namiddag rond een uurtje of vier of ‘s avonds na het eten een inkakmomentje, terwijl je toch goed geslapen hebt die nacht daarvoor? Het is niet zo gek dat je soms uit het niets erg moe bent, dit ligt namelijk aan bepaalde voedingswaren.

Van eten krijgen we energie, maar door het verkeerde eten gebeurd juist het tegenovergestelde en raken we hartstikke suf. Wij hebben de producten op een rijtje gezet die hier de daders van zijn. Bekijk ze en zie welke jij voortaan liever kunt vermijden.

1. Bananen
Voedsel met een hoog-magnesium gehalte zoals: bananen, pompoen en heilbot kunnen je moe maken. Dit mineraal werkt namelijk als een spierverslapper en is ideaal om te eten voordat je naar bed gaat, maar niet overdag wanneer je juist je energie nodig hebt.

2. Wit brood
Als je kiest voor koolhydraten die langzaam verteren, zoals wit brood en witte rijst, in plaats van volkoren producten dan krijg je niet de elementen binnen die ervoor zorgen dat je je sterk voelt en vol. In wit brood zitten niet veel vezels en kunnen ervoor zorgen dat je snel uitgeput raakt. Met volkoren etenswaren krijg je die stroom energie, die je nodig hebt om de dag door te komen.

3. Rood vlees
Het hoge vet percentage dat in rood vlees zit, zoals biefstuk en hamburgers, zorgen ervoor dat je je slaperig voelt. Het kost heel veel energie om dit vet af te breken, dus al je lichaamsenergie gaat daarnaartoe. Kies in de plaats een stukje zalm, deze zit vol met omega-3 en deze helpen de hersenen te functioneren en te concentreren.

4. Kersen
Onderzoek heeft aangetoond dat kersen en ook het sap daarvan goed werken als natuurlijke inslaapers door het hoge gehalte melatonine. Deze vrucht helpt ervoor om de slaap te reguleren en is fantastisch als hulpmiddel bij slaapproblemen, maar niet geschikt als middagsnack. Kersen zijn wel geschikt als hapje je verliest er namelijk gewicht door, maar je kan dit dus beter in de avond eten.

5. Snoepjes
Een snoepje met veel suiker nemen na het eten zorgt ervoor dat je heel snel in een soort eet coma raakt. De hoeveelheid suiker dat opgenomen wordt in je lichaam laat insuline los, dit resulteert in een bevrijding van iets heel wetenschappelijks in de hersenen dat ervoor zorgt dat je slaapt krijgt. Je krijgt eerst een soort rush en dan een crash. Wacht dus met snoepen tot het geen probleem meer is dat je uitgezakt neer kan tellen.

6. Koffie
Dacht je altijd dat je van koffie juist energie kreeg, helaas voor de koffie verslaafden onder ons het tegenovergestelde is waar. Cafeïne-rijke dranken zoals jouw favoriete Starbucks bakkie en thee zorgen voor vermoeidheid. Ze maken je het eerste uur of anderhalf uur alerter, maar zodra de cafeïne uitgewerkt is crasht je lichaam. Het beste is om slechts 200 á 300 milligram koffie per dag te drinken in kleine hoeveelheden per keer en verspreid over de hele dag. Wil je energie in de ochtend, kies dan voor een stevig ontbijt. Eet dan producten als fruit (op bananen en kersen na), eten met proteïne en granen met vezels.

  • koffie

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties