0

Boek 150Fashion boeken zijn helemaal hot. Menig fashionista heeft er thuis een paar in haar boekenkast liggen en vaak worden ze ook gewoon gebruikt als een stukje woondecoratie. Uit dit soort boeken valt enorm veel inspiratie te halen.

Het boek Fashion Icons, geschreven door Leen Demeester, is zo’n inspiratieboek. Op de voorkant van het boek prijkt het vroegere stijlicoon Audrey Hepburn, die in de jaren ’60 en ’70 een ware inspiratiebron was voor vele vrouwen. Nog steeds kopiëren veel modeliefhebbers haar stijl. In dit Engelstalige boek zoekt de Belgische schrijfster naar de oorsprong van enkele iconische kledingstukken. Verder bekijkt zij aan de hand van deze stukken hoe de ontwikkeling van vrouwenkleding in verhouding staat tot de westerse vrouwenemancipatie.

In de zeven hoofdstukken die het boek rijk is, wordt de geschiedenis van het korset, de bh, de jurk, minirok, broek, accessoires en hoge hakken beschreven. Topontwerpers als Jean Paul Gaultier, Marlies Dekkers, Manolo Blahnik, Patrizia Pepe, Edouard Vermeulen, Yves Saint Laurent en Elvis Pompilio geven commentaar op de verschillende stukken. Ook vertellen alle ontwerpers over hun eigen ontwerpen en kledingstukken. Alle hoofdstukken van het boek zijn voorzien van mooie foto’s en tekeningen in zowel kleur als zwart-wit.

Klik hier of op de onderstaande cover om het boek te bestellen!

 

 

 

Heb je zin om verder te shoppen? Bekijk dan in ons webshop overzicht de leukste online shops.

www.bol.com

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties