0

andreja 150Andrej Pejic, geboren als man, werkte als model zowel als man en als vrouw. Zo ken je Andrej misschien van de HEMA behareclame die een tijd terug overal in de abri’s verscheen. Ondanks het succes, voelde Andrej zich niet gelukkig als man zijn en besloot vorig jaar een geslachtsoperatie te ondergaan om zich volledig tot vrouw te laten ombouwen.

Tegenwoordig heeft ze haar naam veranderd in Andreja en liep ze laatst in de show van Giles voor het eerst officieel als vrouw de catwalk. Het was niet de modellenwereld die haar ertoe heeft gezet om zich officieel als vrouw te laten verbouwen, de Australische dacht er sinds haar dertiende al aan.

Nu komt ze met een documentaire over haar operatie, om daarmee anderen met soortgelijke problemen te helpen. De documentaire is bekostigd door middel van Kickstarter én met een beetje hulp van Jared Leto, die in een YouTube filmpje mensen opriep Andreja te steunen haar project te voltooien.

Wij zijn erg benieuwd naar dit inspirerende verhaal! De documentaire is waarschijnlijk vanaf volgend jaar te zien. Bekijk de steunbetuig van Jared Leto hieronder.

  • andreja 500

(Beeld: www.instagram.com/andrejapejic)

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties