0

TRUIENDAGNationale warme truiendag? Is het niet altijd warme truiendag in de winter? Blijkbaar zijn er nog steeds heel veel mensen die liever de verwarming op temperatuur tropisch zetten dan zichzelf in zo’n heerlijk warme knit te hullen.

Daarom roept Klimaatverbond Nederland acht jaar geleden deze truiendag in het leven. In 1997 werd in 187 landen het Kyoto-klimaatakkoord afgesloten om minder broeikasgassen af te stoten. Door de kachel slechts met één graad lager te zetten wordt al zes procent minder CO-2 uitgestoten.

Niet alleen is een warme trui goed voor het milieu, maar de verwarming een graadje lager zetten is ook heel lekker voor jouw portemonnee. Wist je dat als je de verwarming overdag één graad lager zet je per jaar zo’n 50 tot 60 euro bespaart? En, wie de verwarming uitzet als er niemand thuis is of ‘s nachts bespaart per jaar zo’n 165 euro! Best lekker als je al tijden spaart voor die felbegeerde it-bag.

Maar, er zijn natuurlijk nog veel meer tips waardoor je kunt besparen op energie en water. Doe de bespaartest op www.bespaartest.nl

  • 3f40bbbc865081925742707633b3c72f

www.bespaartest.nl

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties