0

honing 150Iedereen heeft waarschijnlijk wel één of twee littekens, als het er niet meer zijn, door het scheren, een valpartij of een verbranding. Sommige gaan na een tijd uit zichzelf weg, maar de eigenwijze blijven heel lang zitten.

Door het gebruik van natuurlijke middeltjes kun je de natuur een handje helpen en die vervelende littekens een stuk minder zichtbaar maken en voorkomen. Wij hebben zes van deze hulpmiddelen op een rijtje gezet, zodat jij voortaan geen nare plekjes meer krijgt.

1. Duindoorn olie
Waarschijnlijk heb je hier nog nooit van gehoord, wij namelijk ook niet, maar het helpt fantastisch tegen littekens door de vetzuren en anti-oxidanten die zorgen voor een versnelling van het huidherstel. Duindoorn repareert huidcellen en kan nieuwe littekens verminderen.

2. Manuka honing
Dit zoete hulpmiddel herstelt beschadigde huidcellen en zorgt ervoor dat infecties afnemen die voor littekens kunnen zorgen.

3. Bladeren van aloë vera 
Iedereen die wel eens verbrand is door de zon, weet hoe goed de genezende werking van aloë vera is. Dit middel werkt het best in de pure vorm, dus het blad, vrij verkrijgbare producten zijn veel minder krachtig. Snij het blad open en houd de binnenkant tegen een ontsteking aan. Dit zorgt ervoor dat de huid geen litteken kan ontwikkelen.

4. Emu olie
Dit is voor als je een infectie of ontsteking hebt die nog actief is: deze olie blokkeert namelijk geen poriën en het helpt sneetjes snel te genezen.

5. Theeboomolie
Deze olie is perfect voor oppervlakkige infecties, omdat verwoesting van de onderliggende huid kan zorgen voor littekens.

6. Wortel olie
Om roodheid te verminderen en littekens te voorkomen, is deze olie zeer geschikt. Er zit namelijk veel vitamine A en E in en daarnaast ook nog eens bètacaroteen.

  • honing

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties