0

beach 150De zomer is all about fun op het strand en genieten van het prachtige weer met vrienden. Hoewel het ons favoriete seizoen is, zijn er een paar aspecten van het warme weer die een domper voor onze beauty rituelen kunnen betekenen.

Of het nu je nagellak is waar bubbeltjes in komen vanwege de hitte, of dat hardnekkige zweet waardoor onze make-up niet meer op zijn plaats blijft zitten: er zijn altijd wel wat vervelende bijkomstigheden door die hitte. Gelukkig hebben wij nu een verzameling handige beauty tips voor je verzameld waarmee je die zomer voortaan perfect en flawless doorkomt!

1. Strooi babypoeder op je huid na een dag strand en het zand gaat er meteen vanaf
Op dezelfde manier als dat babypoeder kan werken als droogshampoo om overtollige olie te absorberen, kan het ook wonderen verrichten op het strand. Zodra je klaar bent met die dag strand en al dat zand het liefste zo snel mogelijk van je lichaam wil krijgen, strooi je een beetje babypoeder op je voeten, benen en andere plekken waar het zand zich heeft genesteld. Het poeder zal het vocht op je huid van zweet en het zoute zeewater absorberen, waardoor je dat zand er hierna super makkelijke vanaf kunt vegen. Handig!

2. Meng een pasta van zuiveringszout en water om zelfbruiner fouten te verwijderen
Soms gaat het zonnen ons niet snel genoeg en helpen we de natuur een handje door een laag zelfbruiner op te smeren. Als je het goed doet, is er niks aan de hand maar het gebeurt nog wel eens dat er hardnekkige oranje vlekken ontstaan door dit goedje. De manier om die zo snel mogelijk te verwijderen? Meng een beetje zuiveringszout met water tot een pasta en scrub je huid op de plekken waar de vlekken het meeste zichtbaar zijn. De sporen van de zelfbruiner zijn zo als sneeuw voor de zon verdwenen!

3. Vries aloë vera gel in in ijsblokjes en behandel hiermee je zonverbrande huid
Hoe goed we onze huid ook proberen te beschermen tegen de zon, komt het soms toch voor dat we een plekje vergeten en verbranden. Aloë Vera is één van de beste manieren om een verbrande huid te kalmeren, maar gekoelde Aloë Vera is nog beter! Vul een ijsbakje met Aloë Vera gel en bewaar deze de hele zomer in de vriezer tot je ze nodig hebt. Haal er op het moment van verbranden twee blokjes uit en koel je huid net zolang het nodig is.

4. Bewaar nagellak in de koelkast om luchtbellen te vermijden tijdens het lakken van je nagels
In de zomer kunnen de ingrediënten in nagellak reageren op de warmte, waardoor de substantie wat dikker en bobbelig kan worden als je het aanbrengt. De perfecte oplossing hiervoor is om je nagellak te bewaren in de koelkast. Hierdoor blijft het glad en is het makkelijker aan te brengen!

5. Gebruik gekoelde kamille theezakjes langs je bikinilijn om uitslag te kalmeren
Uitslag door het scheren bij de bikinilijn overkomt iedereen, maar dat betekent niet dat je hoeft te lijden. Doe een paar zakjes kamille thee in heet water, en laat ze vervolgens afkoelen in de vriezer voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Leg de gekoelde theezakjes dan langs je bikinilijn op de plekjes van de uitslag en laat de kalmerende effecten van de kruiden hun werk doen!

  • summer 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties