0

THUMBHoewel het er niet op lijkt, is een paar weken geleden het voorjaar toch echt begonnen. Tijd dus om jouw garderobe lente proof te maken? Maar hoe doe je dat?

Om je op de goede weg te helpen, hebben wij een aantal toptips voor jullie verzameld. Wedden dat het dan zo in een middagje is gebeurd?

Bekijk de tips hieronder. Succes!

- Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voor genoeg kledinghangers, vuilniszakken en een passpiegel.

Hangers

- Stop oude, verwassen spullen weg in een vuilniszak en zet deze weg. Dan creëer je al wat meer ruimte in je kamer.

- Als je een kledingstuk meer dan één jaar niet hebt gedragen, doe het dan weg (geloof ons, je draagt het niet voor niets al meer dan een jaar niet).

- Haal de herfst en winteritems uit je kast en haal je voorjaarsgarderobe tevoorschijn.

closet

- Draag je sommige kledingstukken niet, omdat er een knoop mist of vlek op zit? Leg deze items apart en laat ze maken. Kijk je er vervolgens niet meer naar om? Gooi het dan alsnog weg.

- Check je basics en ondergoed en schaf eventueel nieuwe aan als dit nodig is. Gooi versleten ondergoed weg!

- Hang en leg alles op kleur én materiaal. Zorg daarnaast ervoor dat je kast niet te vol is zodat je een goed overzicht hebt.

Walkinclose

- Verkoop kleding die je niet meer draagt op Marktplaats of via een tweedehands winkel of rommelmarkt. Kleding waar een vlek op zit of niet geschikt is voor verkoop, kan naar het Leger des Heils.

- ‘Leeg’ al jouw tassen. Er zit meestal nog wel wat in zoals kauwgom, muntgeld en elastiekjes enzovoorts. Kijk goed naar je tassen kunnen ze echt allemaal nog een seizoen mee?

- Stap af van je ‘vaste’ kledingsetjes. Pas al je voorjaarskleding en kijk of je nieuwe setjes kan maken, dan hoef je geen geld uit te geven, maar wel het gevoel dat je nieuwe kleding hebt.

- Kijk of er najaarskleding is die je nog in het voorjaar door kunt dragen, op die manier kun je ook weer verassende en nieuwe setjes maken.

 

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties