0

Het najaar is begonnen en dat betekent dat het tijd is om nieuwe dingen aan te schaffen. Dikke truien, fijne jeans en mooie laarzen. Maar voor onze nieuwe aankopen moet wel plek zijn in onze kledingkast.

Het weer is de komende dagen niet zo fijn dus het is de perfecte tijd deze eens flink onder handen te nemen. Wij hebben tips voor je om sneller en efficiënter je garderobe fall proof te maken.

Bekijk deze hieronder!

- Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voor genoeg kledinghangers, vuilniszakken en een passpiegel.

- Stop oude, verwassen spullen weg in een vuilniszak en zet deze weg. Dan creëer je al wat meer ruimte in je kamer.

- Als je een kledingstuk meer dan één jaar niet hebt gedragen, doe het dan weg (geloof ons, je draagt het niet voor niets al meer dan een jaar niet).

- Haal de lente- en zomeritems uit je kast en haal je najaarsgarderobe ter voorschijn.

- Draag je sommige kledingstukken niet, omdat er een knoop mist of vlek op zit? Leg deze items apart en laat ze maken. Kijk je er vervolgens niet meer naar om? Gooi het dan alsnog weg.

- Check je basics en ondergoed en schaf eventueel nieuwe aan als dit nodig is. Gooi versleten ondergoed weg!

- Hang en leg alles op kleur én materiaal. Zorg daarnaast ervoor dat je kast niet te vol is zodat je een goed overzicht hebt.

- Verkoop kleding die je niet meer draagt op Marktplaats of via een tweedehands winkel zodat je van dat geld weer nieuwe kleding kan kopen. Kleding waar een vlek op zit of niet geschikt is voor verkoop, kan naar het Leger des Heils.

- ‘Leeg’ al jouw tassen. Er zit meestal nog wel wat in zoals kauwgom, muntgeld en elastiekjes enzovoorts. Kijk goed naar je tassen kunnen ze echt allemaal nog een seizoen mee?

- Stap af van je ‘vaste’ kledingsetjes. Pas al je najaarskleding en kijk of je nieuwe setjes kan maken, dan heb je geen geld uitgegeven, maar wel het gevoel dat je nieuwe kleding hebt.

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties