0

voeten tips groot 150Nu het weer mooier weer wordt en we allemaal al dromen van het strand, is het ook tijd om ons alvast zomer proof te maken. Ga de sportschool in om al die winterkilo’s er af te werken, breng een bezoekje aan de kapper én verzorg je voeten.

Je voeten hebben al die maanden moeten lijden in jouw sokken en schoenen en mogen in de komende seizoenen eindelijk weer eens de buitenlucht in. Natuurlijk moet je er dan wel voor zorgen dat ze ook echt gezien mógen worden. Waarschijnlijk heb je je voetjes niet zo heel goed bijgehouden en het is nu de bedoeling dat je dat weer in gaat halen.

Hoe je dat kan doen? Lees dat hieronder.

1. Om te beginnen haal je eerst alle restanten nagellak van je tenen af. Als je voor de koude maanden had gekozen voor een donkere kleur dan kan het zijn dat je nagels nu een beetje zijn verkleurd. Scrub dan met een goede, harde scrub de dode huidcellen van je nagel af zodat je kunt beginnen met een goede basis. Mocht dit niet baten, poets dan met een oude tandenborstel wat citroen op het oppervlak. Citroen heeft namelijk een blekende werking.

2. Nu is het tijd voor een lekker voetenbadje. Doe wat badzout in warm water en voeg een lekkere olie toe (kokosnoot bijvoorbeeld). Dit badje zorgt ervoor dat je makkelijker van je dode huidcellen afkomt en het maakt het knippen van je nagels eenvoudiger. Hebben je voetjes ondertussen lang genoeg in het water gezeten? Gebruik dan een puimsteen of een voetscrub om je voeten te ontdoen van eelt en dode huidcellen.

3. Na je bad is het tijd om je nagels te knippen. Ze zijn nu een beetje zachter en daardoor is het makkelijker om te doen. Let erop dat je wel recht knipt zodat je geen ingegroeide nagels krijgt en vijl de scherpe puntjes weg.

4. Smeer je voeten nu lekker in met een olie, boter of lotion. En vergeet je nagelriemen niet! Hier hoef je echt geen speciale verzorger voor te kopen, een beetje lippenbalsem (uit een potje) werkt prima.

5. Nu je voetjes weer schoon, droog, gehydrateerd en zacht zijn, is het tijd om je nagels te voorzien van een vrolijk kleurtje. Kies voor neon of pastel als je je bruine kleurtje goed uit wilt laten komen. Et voìla, je voeten zijn helemaal summer proof!

voeten tips

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties