0

manicure 150Als jij een druk leven hebt dan schiet het er wel eens bij in om jouw nagels dagelijks te voorzien van een manicure. De meeste vrouwen gunnen zich eens in de zoveel tijd even wat ‘me time’ om bij te komen in een nagelsalon en we geven jullie geen ongelijk.

Alleen zorgen sommige salons voor schade aan jouw nagels en in het ergste geval zelfs aan jouw gezondheid. Terwijl ze bezig zijn met je te verwennen kan je beter goed op deze zes fouten letten en overwegen om naar een andere nagelstudio over te stappen als je een aantal kan afvinken tijdens de manicure.

1. Ze gebruiken verkeerde nagelvijlen
Een heleboel salons gebruiken goedkope en wegwerpbare vijlen om de nagels bij te vijlen. Wees er tijdens het vijlen alert op dat de vijlen die ervoor worden gebruikt niet ruw zijn, dit zorgt er namelijk voor dat jouw nagels open splijten en dat er vuil in nagel terechtkomt.

2. Ze vijlen de verkeerde kant op
Het gebruik van de juiste vijl, maar de verkeerde techniek kan ook voor schade zorgen. Let er op dat degene die jouw manicure verzorgd niet in beide richtingen op vijlt. De juiste manier is om één richting aan te houden en van de hoekjes naar het midden toe te vijlen.

3. Ze gebruiken agressieve nagel remover
De meeste salons gebruiken pure aceton, omdat dit goedkoop is om in grote partijen in te kopen, maar dit kan je beter voorkomen. Pure aceton zorgt ervoor dat de nagels uitdrogen en dat er een wit kalklaagje op de nagel ontstaat. Vraag in de salon of ze een alternatief hebben wat niet 100% aceton bevat of neem je eigen mee.

4. Ze verwijderen gel manicures incorrect
Zet het op een rennen als degene die jouw gellak eraf moet halen aan komt zetten met een creditcard om het op die manier er af te wrikken. De juiste manier om deze manicure te verwijderen is het gebruik van remover, watjes en aluminiumfolie. De watjes worden doorweekt met de remover, waarna ze vervolgens op de nagelbedden worden geplaatst. Daarna worden jouw vingers strak ingepakt met de aluminiumfolie en dat moet een paar minuten zo blijven zitten. De lak is dan zo zacht dat het er niet afgeschraapt hoeft te worden, maar het er zo afglijdt.

5. Ze steriliseren hun materiaal eigenlijk niet
Je zal het vast wel eens gezien hebben dat de salon het materiaal in een bak onder een UV machine plaatst dat zorgt voor sterilisatie. Eigenlijk is dit apparaat niet meer dan een warme lamp en van het schoonmaken komt dus niks terecht. Deze machine wordt veel gebruikt om klanten de indruk te geven dat de salon hun materiaal goed reinigt.

6. Ze zijn niet in het bezit van een vergunning
Ja, mensen die dagelijks bezig zijn met doen van andermans nagels horen in het bezit te zijn van een vergunning. Veel mensen weten dit niet en laten door een willekeurig persoon de manicure uitvoeren. Degene die de manicure uitvoert, heeft eigenlijk geen idee waar zij mee bezig is en dit kan resulteren in bacteriën, wratten en nog veel ergere dingen.

  • manicure 500 1

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties