0

Alexander  McQueen Paris Womenswear Ready to Wear Fall Winter 2014Misschien ligt die bontjas die je gekocht hebt al jaren in de kast te verstoffen en bedenk je nu dat je het geld liever aan iets anders had willen besteden vanwege de schattige diertjes die ervoor het leven hebben moeten laten. Loop je al een tijdje met deze gedachten rond? Dan hebben wij een leuk event voor je.

Op maandag 29 september organiseert Bont voor Dieren namelijk samen met SHCN Dierenuitvaart Nootdop een ceremoniële crematie van items met bont. Niet zomaar een crematie maar een crematie om de slachtoffers van de bontindustrie te herdenken. Voor een bontjas worden namelijk gemiddeld 50 nertsen of vossen gedood en momenteel zijn veel bontkragen met wasbeerhond te zien in het straatbeeld.

”Steeds meer bontdragers krijgen spijt van hun aankoop zodra ze zich realiseren hoeveel leed er achter een bontkraag schuilt, Ook hebben vele mensen oude bontjassen liggen die ze bijvoorbeeld geërfd hebben maar terecht niet willen dragen. Dit ingezamelde bont wordt gecremeerd om zo op een respectvolle manier afscheid te nemen van deze dieren die gestorven zijn voor een jas of kraag. Op deze wijze geven we de dieren uit de bontindustrie een laatste rustplaats terug in de natuur”, aldus de directeur Nicole van Gemert.

Het mooie van dit initiatief is dat iedereen welkom is. Zin hier bij aanwezig te zijn? Kom dan op maandag 29 september om 2 uur naar SHCN Dierenuitvaart in Nootdorp, ambachtshof 6.

  • Alexander  McQueen Paris Womenswear Ready to Wear Fall Winter 2014
    Alexander McQueen Fall Winter 2014/2015

www.bontvoordieren.nl

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties