0

superfruits 150Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig healthy, bewust en verantwoord bezig is. Onmisbaar bij deze trendy lifestyle zijn de superfoods waar iedereen het over heeft. Deze foods hebben hoge waardes van mineralen, vitaminen en voedingsstoffen in zich en zouden jou daarom moeten helpen aan een gezond lichaam.

Ondertussen zijn de superfoods al een tijdje in beeld en zijn we aan ze gewend. De keukenkastjes zijn gevuld met chiazaad, moerbeien en rauwe cacao. Maar nu blijkt ineens dat ook onze fruitschaal super-eigenschappen kan krijgen, superfruits namelijk zijn de nieuwe buzz in health-land. Deze superfruits zouden je imuunsysteem boosten, de huid verjongen en zorgen voor energie voor tien.

Niet iedereen merkt dezelfde positieve effecten van superfoods. De enige manier om te testen of het superfruit voor jou werkt is het een tijdje uit te proberen, maar kwaad kan het sowieso niet. Helaas zorgt de exotische afkomst van de vruchten vaak voor een flink prijskaartje. Je kan het dus ook houden bij de superfruits die gewoon in onze supermarkten liggen. Grapefruits, blauwe bessen en citroenen hebben namelijk ook bewezen ‘super-eigenschappen‘.

Lees hieronder over een aantal exotische superfruits!

Mangosteen
Mangosteen is een vrucht afkomstig uit de tropische regenwouden in Thailand, Maleisië en de Filipijnen. In die regionen worden de bijzondere bijwerkingen van de vrucht dan ook al lang erkend. Xanthonen, krachtige antioxidanten, zijn wat de vrucht zo super maakt. Ze zouden ervoor zorgen dat de ademhaling en de spijsvertering verbetert, ze versoepelen spieren en versterken het immuunsysteem. Helaas is de supervrucht moeilijk te vinden in Nederland, omdat ze snel na het plukken gegeten moeten worden. Wel zijn in Nederland voedingssupplementen te vinden die de werkende stoffen van de mangosteen dragen.

Pitaya
De pitaya staat ook bekend onder de naam drakenvrucht, een niet zo eervolle naam voor een mooie vrucht. De werkende stof in de vrucht is bètacyanine, een antioxidant waarvan de precieze eigenschappen nog worden onderzocht. Wel is er bekend dat de stof een positief effect heeft op de conditie van onze bloedvaten. Daarnaast zit de vrucht boordevol met vitamine C.

GAC-fruit
Deze stekelige vrucht uit Zuid-Oost Azië bevat de antioxidanten bèta-caroteen en lycopeen. Beide stoffen zouden sterke medicinale werkingen hebben, maar lycopeen in het bijzonder zou maag-, long- en prostaatkanker kunnen helpen voorkomen.

Lucuma
Met zijn caramelachtige smaak is de lucuma vrucht een uitstekende keuze als je zoete trek hebt. De vrucht bevat daarnaast de stoffen bèta-caroteen, verschillende antioxidanten en de mineralen zink, ijzer en kalium. Lucuma heeft zijn oorsprong in Peru en heeft een gele kleur.

Inca bessen
Ook Inca bessen zijn afkomstig uit Peru. Het zijn bessen die veel vitamine D bevatten, goed voor een gezonde huid en botten en bevat daarnaast de vitaminen B12 en C. Door deze eigenschappen schijnt de vrucht ontstekingsremmend te werken.

Zwarte appelbes
Deze superfruit heeft een iets minder exotische afkomst en wordt vooral gevonden in Noord-Amerika. De bes schijnt het hoogste level antioxidanten te bevatten ooit gevonden in een fruitsoort. In Nederland wordt de bes ook vaak gebruikt als rode kleurstof, bijvoorbeeld in yoghurtjes.

Monk
Monk fruit is wederom een fruit dat prima een zoete craving kan verhelpen. Er wordt gezegd dat de vrucht 300 keer zoeter is dan tafelsuiker, maar wel langzaam door ons lichaam wordt opgenomen. Fans van de zoete vrucht zeggen dat de bessen de levensverwachting verhogen, bewezen is in ieder geval dat ze een positieve invloed hebben op de spijsvertering en het immuunsysteem.

 • monk fruit 500
  Monk fruit
 • mangosteen 500
  Mangosteen
 • lucuma 500
  Lucuma
 • incabes 500
  Incabessen
 • Zwarte appelbes 500
  Zwarte Appelbes
 • GAC fruit 500
  GAC-fruit
 • dragon fruit 500
  Pitaya

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties