0

beha wassen 640Kledingstukken wassen we het liefst na elke keer dat we het gedragen hebben maar dat is natuurlijk niet al te goed voor de stoffen en de pasvorm. Ondergoed doen we eigenlijk altijd wel de wasmand in, maar nu blijkt dat je jouw beha’s beter niet te vaak kunt wassen.

Uit hygiënisch oogpunt is het vaak wassen van je beha natuurlijk wel logisch, maar de pasvorm wordt er niet beter van. De stof verliest zijn elasticiteit waardoor de beha uiteindelijk minder support geeft en dat kan slecht zijn voor de drager van de beha vertelt een productanalist van Textiles Lab bij het Good Housekeeping Institute in de Britse Cosmopolitan.

Als je niet ontzettend zweet, adviseert ze een beha drie of vier keer te dragen voordat je het ‘m in de was doet. Sportbeha’s die je elke dag draagt, kun je vaker wassen dan de speciale kanten beha die je alleen aantrekt tijdens ‘speciale gelegenheden’.

Het beste is dat je elke dag een andere beha draagt zodat je kunt rouleren tussen een paar beha’s en ze dus na 3-4 dragen in de was doet.

  • beha wassen 500

(Beeld: www.victoriassecret.com)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties