0

Sex and the CityHet opruimen van je kast is een hels proces en duurt zó een paar dagen. Zeker als het de kledingkast van Carrie Bradshaw betreft. Zij maakte er een bezigheid van met vriendinnen en bubbels en dat zag er heel gezellig uit! Ieder item werd geshowd terwijl het eindoordeel werd geveld: mag het item blijven of moet het weg?

Helaas hebben we in het echte leven niet zoveel tijd als Carrie en eerlijk gezegd moet dat ook gewoon een stuk efficiënter kunnen. Je kledingkast een frisse lenteopknapper geven kan toch niet zo moeilijk zijn? Hoe eerder de kledingkast is opgeruimd, hoe eerder de nieuwe aankopen erin passen!

Voor een strategische, snelle opruim sessie volg je dus dit stappenplan. Gegarandeerd heb je maar één (halve) zaterdag nodig en sta je dus zondag alweer in de Kalverstraat!

1. Zorg voor een te gekke playlist waar je de hele dag op kan los gaan. Zo hou je je energielevel hoog en ga je snel door alles heen!

2. Trek al je kleding in één keer uit je kast. Als je alles hebt verspreid over je bed en op de grond zie je pas echt hoeveel je hebt. Ook maakt dit het makkelijker om je kledingkast opnieuw in te richten en wie weet vindt je nog wat oude pareltjes terug in de achterste hoeken.

3. Creëer overzicht door verschillende stapels te maken nadat je alles uit de kast hebt getrokken. Eén stapel moet de kast in, de andere stapel is winterkleding en berg je voorlopig even op en de o zo gevreesde weggooi stapel mag je niet vergeten!

4. Hou je aan deze regel: meer dan een jaar niet gedragen? Dan moet het je kast uit. Gooi alle kleding die je weg doet op een hoop. Hier kijken we weer naar als de rest van je kleding weer in de kast zit.

5. Investeer in de organisatie van je kast, goede hangers zijn een must en wellicht ben jij echt toe aan lade verdelers. Denk in ieder geval goed na over hoe je je kast geordend kan houden. Pinterest kan je op dit gebied eindeloze informatie en tips geven!

6. Zorg dat je jezelf beloont in dit niet al te leuke proces. Haal tussendoor een lekker cappuccino of ga lunchen met een vriendin. Maar alleen als je al tot een (van te voren) bepaald punt bent gekomen!

7. Terug naar de stapel die je kast niet meer in komt. Weggooien blijft moeilijk, dus verdeel deze stapel in drie kleinere stapels. Eentje om weg te gooien (kleding met gaten, helemaal versleten enzovoort), één stapel om te doneren aan het goed doel en de laatste stapel is voor de mooie items die je stiekem niet weg wilt doen. Deze kleding kan je verkopen op het internet om een extra zakcentje te verdienen voor de volgende shoppingspree óf je kijkt of je je vriendinnen/zusjes/nichtjes/moeder er misschien nog blij mee kan maken.

Zo, dat waren ze, de zeven stappen naar een opgeruimde en goed georganiseerde kledingkast om de lente mee te beginnen. Good luck organising girls!

  • Sex and the City

(Beeld: Sex and the City)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties