0

It bag Philip LimHeb jij ook al jaren een tas op het oog, maar lukt het je nooit om genoeg geld bij elkaar te harken zodat jij je die droomtas kan veroorloven? Dan ben je niet de enige: sparen is ook gewoon moeilijk, vooral als je ook direct de Zara leeg kan shoppen, op stedentrip kan gaan of lekker uit eten wilt.

Gelukkig kan iedereen sparen, als je het maar slim aanpakt. Ben jij er deze keer echt klaar voor? Volg dan dit stappenplan en dan loop jij binnenkort met een beauty van een tas aan je arm! Mocht jij iets anders dan een it-bag op je lijstje staan, een reisje of een geweldige bruiloft (dan moet je iets langer sparen natuurlijk), dan kan je deze tips natuurlijk ook toepassen.

1. Hoeveel heb je nodig? 
Als je een Chanel tas op het oog hebt, of een andere tas met een pittig prijskaartje, zou het zomaar eens heel moeilijk kunnen zijn om de prijs van je droomtas te kunnen achterhalen. En een onbekend bedrag bij elkaar moeten sparen is natuurlijk niet de ideale situatie.

2. Bekijk je financiën 
Voordat je voor iets kan sparen, moet je een goed overzicht hebben op wat erin gaat en wat eruit gaat. Alleen zo kan je een redelijk bedrag bepalen dat je opzij kan zetten. Zorg voor een goed evenwicht: wees niet te streng, dan geef je het meteen op, maar blijf wel eerlijk tegen jezelf!

3. Vraag een speciale rekening aan 
Het handigst is om online te sparen, niet in je trouwe roze spaarvarken dus, maar bij de bank. Als jij een (extra) spaarrekening opent voor alleen je spaardoel, dan houd je goed overzicht op hoe ver je bent en wat je nog bij elkaar moet schrapen.

4. Beperk je etentjes 
Eén van de grootste kostenposten? Etentjes! Het is zó gezellig om buiten de deur te eten, bovendien is het ook nog eens heel gemakkelijk. Alsmaar uit eten gaan is echter ook heel duur en daarmee één van de grootste geldslurpers. Ben je serieus over sparen? Houd dan je aantal etentjes onder controle en transformeer jezelf in een keukenprinses.

5. Drankjes? Ook niet te vaak 
Naast etentjes doen we ook heel graag wijntjes met borrelhappen op het terras. Ook dit kan echter flink in de (onnodige) kosten lopen. Je balkon met Franse kaasjes en een fles Pinot Grigio is écht net zo gezellig!

6. Stop onnodige abonnementen 
Ben jij er zo eentje die nooit naar de sportschool gaat en wel al drie jaar betaalt of iemand die alle tijdschriften regelrecht bij het oudpapier gooit? Dan gooi je in feite geld weg! Stop dus alle abonnementen die je niet gebruikt en maak wat je daar maandelijks aan betaalde vanaf nu over naar je spaarrekening.

Zo, dat waren ze, de zes nuttige én reële tips om je spaarrekening te laten groeien. Good luck!

  • It bag Philip Lim

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties