0

ikea fashion meets furniture 640Kun jij je een leven zonder IKEA voorstellen? Nou wij niet hoor! Naast de ‘normale’ collectie van het Zweedse interieurmerk, komt IKEA ook jaarlijks met de bijzondere PS designerstukken en ging het recent nog een samenwerking aan met Ilse Crawford, een Britse designer die eerst ELLE Decoration hoofdredactrice was, voor de SINNERLIG collectie waarbij kurk de hoofdrol speelt.

Maar er is meer fijns op komst! IKEA sloeg de handen ineen met de Londense street wear ontwerpster Katie Eary, de Zweedse designer Martin Bergström en de Belgische ontwerper Walter van Beirendonck. “IKEA is altijd nieuwsgierig en we waren erg benieuwd naar de vernieuwende ideeën van deze bekende modedesigners. Zij kunnen echt iets toevoegen aan onze meubels en woonaccessoires”, aldus Design Manager Marcus Engman tijdens de IKEA Democratic Design Day afgelopen dinsdag in het Zweedse Älmhult.

Katie Eary’s collectie genaamd GILTIG heeft het thema ‘throwing a dinner party’. Wat betreft Martin Bergström kun je rekenen op iets onverwachts en innovatiefs met de SVÄRTAN collectie. Walter van Beirendonck heeft zijn speelde en kleurrijke stijl omgetoverd tot grafische ontwerpen die een interessant verhaal vertellen in de GLÖDANDE collectie.

Het resultaat van de samenwerking tussen IKEA en de modeontwerpers zal volgend jaar in de winkels liggen. Even geduld dus nog! Klik hier voor meer informatie!

(Beeld: www.ikea.today)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties