0

unknownWil jij van jouw passie graag je beroep maken en zie jij jezelf al helemaal zitten op de redactie van een modewebsite of magazine? Dan is deze cursus onmisbaar op weg naar jouw droom!

Er zijn natuurlijk genoeg journalistieke opleidingen in ons land, maar geen één behandelt specifiek de fashion wereld. En daar moet verandering in komen. Als het aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg ligt tenminste. Want volgens hun wordt het hoog tijd voor een lesje modejournalistiek en daar zijn wij het helemaal mee eens.

De Hogeschool organiseert in samenwerking met Grazia dan ook een cursus van acht bijeenkomsten die jou alles leert over het vak modejournalistiek. Hoe schrijf je een goed interview, hoe komt een modeserie tot stand, welke rol speelt digitale media en het belangrijkst; hoe onderscheid je jezelf? Tijdens de lessen komen er ook een aantal gastsprekers aan bod waaronder hoofdredactrice van de Grazia Hilmar Mulder, catwalk fotograaf Peter Stigter en chef redactie van Vogue Rinke Tjepkema.

Naast de theorielessen ga je natuurlijk vooral zelf aan de slag. Je krijgt schrijfopdrachten die beoordeeld worden door modejournalisten en je brengt een praktijk bezoekje aan de Amsterdam Fashion Week en redactie van de Grazia. Na de cursus krijg je een certificaat uitgereikt die jou natuurlijk weer een stapje dichter bij je droombaan in de fashion wereld helpt.

De cursus modejournalistiek begint op 9 januari 2014 en wordt gegeven in het hoofdgebouw van Sanoma in Hoofddorp. De kosten bedragen 750 euro en er zijn geen toelatingseisen voor deze cursus. Dus of je nou een (beginnend) journalist bent, blogger of gewoon geïnteresseerd in mode; iedereen kan deelnemen.

Inschrijven? Dat kan hier!

unknown

(Tekst: Isabelle Hooiveld)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties