0

TIP-Hoe zorg jij ervoor dat jouw trouwdag vlekkeloos verlooptVroeg jij je ook altijd al af hoe je naar het toilet gaat in een trouwjurk? En hoe zorg je ervoor dat je bruiloft niet wordt verpest door ruziënde familieleden? Wij geven acht tips die ervoor moeten zorgen dat jij de mooiste dag van je leven hebt.

Je bruiloft is dé dag van je leven en dat moet natuurlijk perfect verlopen. Nu zijn er altijd wel een paar factoren die het kunnen ruïneren. Hoe kun jij er zelf voor zorgen dat alles op rolletjes loopt? Bekijk de tips hieronder!

1. Hoe ga je naar de wc in je trouwjurk?
De hele dag maar niet naar het kleinste kamertje gaan, is natuurlijk geen optie. Mocht je niet je hele bruidscrew mee willen nemen, dan is dit dé truc: snij of knip een gat in een vuilniszak en stap daarin. Vervolgens trek je de zak via je benen omhoog en op die manier til je je trouwjurk ook mee. Zodra de zak bij je heupen is, pak je hem aan de bovenkant met één hand beet zodat je je andere hand nog vrij hebt. Hierbij geldt wel: oefening baart kunst.

2. Wil jij 100 procent zeker zijn dat je je geld niet weggooit?
Misschien sta je er niet bij stil maar je kunt je bruiloft verzekeren! Dus als iemand komt te overlijden of als er een andere serieuze reden is dat de bruiloft niet door kan gaan (dat hoop je natuurlijk niet) dan is niet al je geld weg.

3. Ben je bang dat je een onderkin hebt op je trouwfoto’s?
Sta dan recht, met je schouders naar achteren en steek je kin een stukje naar voren. Het tipje van je tong tegen je gehemelte drukken terwijl je lacht, zou het probleem ook moeten verhelpen.

4. Wanneer geef je fooi? En hoeveel geef je dan?
Het ene contract heeft al een standaard prijs opgesteld, het andere laat het aan jou over. Fooi geef je in ieder geval altijd de dag van de service, dus zorg dat degene die erbij is, altijd genoeg geld bij zich heeft. Voor cateraars geldt: geef voor 15 tot 20 procent van de uiteindelijke prijs die zij rekenen. Weet je het nog steeds niet? Google is je beste vriend.

bruiloft tips

5. Hoe zorg je ervoor dat je niet oververhit raakt?
Draag altijd shapewear of zijden ondergoed onder je jurk maar zorg je benen kunnen ‘ademen’. Als je kan, zorg er dan voor dat de ceremonie zo kort mogelijk duurt. Op die manier kun je snel in je receptiejurk schieten. Hou ook zeker talkpoeder bij de hand, om zweet te absorberen op plekken waar je écht niet wil zweten.

6. Hoe voorkom je dat mensen ruzie gaan maken?
Het laatste wat je op je trouwdag wilt, zijn ruziënde gasten. Om dit te voorkomen, is het een goed idee om hier van tevoren over na te denken. Zitten je ouders bijvoorbeeld net midden in een (v)echtscheiding of hebben bepaalde familieleden ruzie met elkaar? Praat dan voor de bruiloft met deze mensen en vraag of zij zich een beetje in kunnen houden. Ook is het verstandig om deze personen niet bij elkaar te zetten op plaatsen waar dat kan. Laat ze bijvoorbeeld niet naast elkaar zitten tijdens het eten of de ceremonie.

7. Hoeveel kun je drinken op je trouwdag zonder dat het genant wordt?
Iedereen is in een feeststemming en maakt natuurlijk gebruik van de gratis cocktails en andere drank. Jij wilt dit ook, maar je wilt je jouw bruiloft de volgende dag ook nog kunnen herinneren. Dus, hoe zorg je ervoor dat je kunt drinken, maar je niet (te) dronken wordt? Drink na iedere cocktail een glas water, doe wat extra water door je drankje en blijf weg van de shotjes.

8. Hoe blijf je kalm tijdens het ja-woord?
Dat is iets wat iedere bruid zich waarschijnlijk afvraagt. Neem een paar minuten voor jezelf en haal een paar keer diep adem. Kijk in de ogen van je geliefde en hij kalmeert je vanzelf. En een paar tranen zijn heus niet erg… dat maakt het juist leuk!

(Tekst: Indra Jager)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties