0

zomerfruit 150Zomerfruit is er in alle kleuren van de regenboog. Die natuurlijke kleurstoffen maken fruit niet alleen onweerstaanbaar, maar ook nog eens supergezond! Tijd dus om eens te kijken waar al deze verschillende fruitsoorten goed voor zijn.

1. Kiwi
Om het dichtslibben van de bloedvaten tegen te gaan en het bloed dun te houden, wordt door artsen regelmatig aspirine geadviseerd. Onderzoekers van de Universiteit van Oslo hebben echter een veel lekkerder en natuurlijker alternatief ontdekt met hetzelfde bloedverdunnende effect: twee á drie kiwi’s per dag eten. Welke stof uit de kiwi precies verantwoordelijk is voor dit bloedverdunnende effect is nog niet duidelijk. Verder is een kiwi ook perfect om je weerstand te verhogen. De groene en goudgele variant zijn echte vitaminebommen. Deze bevatten meet vitamine C dan veel andere fruitsoorten en zijn een goede kaliumbron.

2. Groene appel
In een felgroene appel, zoals een Granny Smith, zit veel quercitine, een zeer sterke antioxidant. Deze antioxidanten zijn erg belangrijk voor ons lichaam. Ze beschermen ons tegen de moleculen in ons lijf die onze cellen willen aanvallen en willen beschadigen. Ook bevat een groene appel een grote hoeveelheid vitamine C.

3. Oranje fruit (nectarines, abrikozen en perziken)
Ooit wel eens afgevraagd waarom nectarines, abrikozen en perziken zo oranje zijn? Dat komt door het stofje bèta-caroteen, dezelfde stof die wortels, sinaasappels en mandarijnen oranje kleurt. Deze stof wordt door het lichaam automatisch omgezet in vitamine A en zorgt voor een goede weerstand en is belangrijk voor de huid, botten, tanden en het haar. Ook voor het gezichtsvermogen zijn bèta-caroteen en vitamine A van belang.

4. Aardbei
Naast dat aardbeien super verfrissend zijn, heeft dit stukje fruit ook nog eens een erg positief effect op de huid. Dit komt door de hoge vitamine C waarde die erin zit. De vitamines zorgen op hun beurt ook weer voor het peil houden van de weerstand. Verder zorgen aardbeien ervoor dat de darmen wordt ontgift en het geeft een verlichtend effect op de darmwerking. Ook zou de vrucht een positief effect hebben op het libido.

5. Framboos

Frambozen zijn super gezond! Onderzoekers van de Wageningen Universiteit hebben ontdekt dat er een stof inzit die verder alleen maar in geneeskrachtige kruiden voorkomt. Ook wordt gezegd dat deze zelfde stof kankerremmende effecten heeft, maar dit is alleen nog maar in het laboratorium aangetoond.

6. Bosbessen
De diepe paars/blauwe kleur van bosbessen komt door de flinke hoeveelheid anthocyanen. Deze stoffen hebben een positief effect op onze hersenen en het geheugen. Bij dieronderzoek bleek dat anthocyanen in de hersenen terechtkomen, precies in het gebied van het geheugen en het leervermogen. Hoe hoger het gehalte daar, des te slimmer de dieren waren én bleven bij het ouder worden.

7. Banaan
Bananen bevatten niet alleen veel kalium, maar ook veel vitamine B6. Sterker nog, het is van alle soorten groente en fruit de rijkste bron van deze vitamine. Verder krijg je door natuurlijke suiker die in een banaan zitten een flinke energieboost. Heb je een kater? Dan kan banaan je helpen om je kater vlugger kwijt te raken. De beste manier om je kater kwijt te raken, is om een banaan in de vorm van een milkshake te drinken. Dankzij het kalium en vitamine B6 in de banaan, zul je weer sneller in topvorm zijn!

  • zomerfruit 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties