0

grace 150Grace Coddington is 71 jaar en al een halve eeuw toonaangevend in de fashion industrie. De roodharige Grace heeft er al een jaloersmakende loopbaan opzitten, maar werd pas echt bekend na de documentaire van VogueThe September Issue. Als creative director van het blad bedenkt en stylet zij de modereportages.

Na de documentaire kwamen interviewverzoeken en de herkenning op straat en dat bleek minder erg dan de schuwe Coddington had gedacht. Grace besloot een boek te schrijven over haar bijzondere leven en tekende de illustraties die erin te zien zijn helemaal zelf. Dat tekenen kost haar geen moeite, want ze is zo ongeveer de enigste die geen foto’s maakt bij modeshows, maar vanaf de eerste rij de outfits natekent die ze mooi vindt.

In het boek volgen we Grace en haar modecarrière van de sixties in Londen, via Parijs naar het Amerika van de jaren tachtig met fotomodellen als supersterren.

Enthousiast geworden en wil je het verhaal van deze invloedrijke vrouw uit de fashion industrie lezen? Klik dan op onderstaande foto om te bestellen!

www.bol.com

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties