0

sieraden

Zilver of goud, subtiel of juist heel opvallend. Sieraden kunnen je outfit een leuke extra touch geven. Toch is het aanschaffen onderhouden van sieraden een vak apart, want waar moet je nou precies opletten bij het kopen van sieraden en hoe krijg je die gouden ring weer mooi glanzend?

Er zijn heel veel handige trucjes voor, maar die moet je natuurlijk wel kennen. Draag je vaak sieraden? Wij zetten acht handige sieradenhacks voor je op een rij.

Meet de maat van je ring met een stukje papier. Knip een dun strookje van een stuk papier en wikkel dit om je vinger. Zet een streepje waar het papier elkaar weer tegenkomt en meet deze lengte met een liniaal.

Gebruik keukenzeep en een tandenborstel om diamanten weer te laten glimmen. Even oppoetsen en je diamant schittert weer prachtig.

Gek op budgetsieraden? Probeer hele glimmende sieraden te vermijden, deze kunnen er goedkoop uitzien. Ga liever voor de wat grotere en donkere metalen. Op deze manier zien je sieraden er niet goedkoop uit.

Reis je vaak en zitten je kettingen dan altijd in de knoop? Berg je ketting op in een rietje en zo blijft hij knoopvrij.

Zit je ketting alsnog in de knoop? Met babyolie of wat talkpoeder maak je de ketting gladder en heb je hem er zo weer uit.

Kunnen je sieraden wel een poetsbeurt gebruiken? Daar kun je het beste gewone huishoudproducten voor gebruiken. Zo maak je je gouden sieraden perfect schoon met bier en je zilveren sieraden glimmen weer prachtig dankzij een klodder ketchup!

Probeer zweet, parfum en zeewater op je sieraden te vermijden. Hier verkleuren ze namelijk van.

Berg je sieraden op in een transparante box. Dit zorgt voor een georganiseerde juwelendoos die óók nog eens super overzichtelijk is.

 

 

 

 

  • sieraden

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Birgit Roobol)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties