0

wedding 150Als celebrity, en al helemaal als fashionicoon, ligt er veel druk op je bruiloft. De hele wereld verwacht perfectie. Deze 14 fashionable bruiden hadden daar geen zin en besloten niet voor een standaard trouwdag te gaan.

Laat de rebel bride in je inspireren door de stylish keuzes die de bruiloft van deze iconen anders maakte dan anderen.

1. Bohemian bloemen in je haren
Als je graag een laidback gevoel wilt creëren op je trouwdag ga je waarschijnlijk voor een bohemian thema. Dit maak je helemaal af met een krans wilde bloemen in je haren in plaats van een met diamanten bezaaid diadeem. Candice Lake (model en fotografe) laat zien hoe je dat doet!

2. Een onverwachte jurk
Caroline Sieber, stijlicoon en ambassadeur van Chanel, besloot te trouwen in een nogal onverwachte jurk. Ze heeft getwijfeld tussen een two-piece, een fleurige bloemenjurk en haar uiteindelijke keuze: een grote baljurk met hele poofy mouwen!

3. Ga voor een casual receptie
Na de plechtige ceremonie is het tijd voor een feestje. It-girl Caroline Trentini laat zien dat dat in een hele andere stijl kan. Zij en haar man gaven al hun gasten een paar Havaiana’s cadeau, zodat iedereen snapte wat de sfeer moest zijn op het feest. Ook kleedde Caroline zich om, weg met de grote lange trouwjurk, en in een kort wit leren jurkje met cut-outs.

4. Zorg voor een piano
Met live muziek kan je nooit verkeerd gaan op een bruiloft. Maar het ingehuurde bandje hoeft niet te wachten tot de receptie! Erica Pelosini (stylist en designer) had een pianist spelen terwijl zij naar haar bruidegom toe liep, hoe romantisch?

5. Incorporeer je huisdieren
Waarom zouden je huisdieren thuis moeten zitten als jullie een groot feest vieren? De tip van Brits model Jacquette Wheeler is om je geliefde huisdier gewoon in de bruiloft te verwerken. Na de ceremonie liepen zij en haar kersverse man hun toekomst tegemoet met een wit paard aan hun hand.

6. Laat je city girl doorschijnen
Als de style editor van Harpers Bazaar gaat trouwen, weet je dat het er mooi uit gaan zien. Joanna Hillman laat haar liefde voor de stad zien in een sleek and sexy New Yorkse bruiloft. De jurk die ze aan had was een vintage Rochas, om het stadse thema nog maar eens te benaderen.

7. Geef een thema aan je rehearsel diner
Wie zegt dat alleen je bruiloft een thema kan hebben heeft het mis. Voor diegenen die niet kunnen kiezen, vond Kate Bosworth de oplossing: een ander thema voor je rehearsel diner. Nu is het hebben van een rehearsal diner vrij Amerikaans, het biedt je wel een mogelijkheid om twee thema’s in je bruiloft naar voren te laten komen. Misschien ook een leuke nieuwe traditie voor in Nederland?

8. Een XL bruidspartij
Om niemand teleur te moeten stellen kan je net zoals Kate Moss een XL bruidspartij nemen. Maar liefst zestien vriendinnen, nichtjes en zusjes gingen het supermodel voor naar het altaar. Probleem opgelost!

9. Een verstelbare jurk
Lauren Santa Domingo (Vogue editor) is een van die lucky girls die zich twee jurken kunnen veroorloven voor hun bruiloft. Alleen kon ze maar niet besluiten of ze haar receptiejurk lang of kort wou hebben. Daarom vroeg ze de designer (Olivier Theyskens) een jurk te maken die beide kon. Halverwege haar receptie glipte ze een kleedkamer in en klikte zo de helft van haar jurk eraf. Wow-facter is gegarandeerd!

10. Kies een bijzondere locatie
De locatie van je bruiloft kan heel erg de sfeer bepalen, kies je een bijzondere locatie dan wordt jouw bruiloft er sowieso één om te onthouden! Lauren Bush (model en designer) doet je voor hoe dit moet. Zij trouwde in een bijna 200 jaar oude schuur tussen onwijs veel natuurschoon.

11. Geen jurk dragen
It-girl Olivia Palermo trouwde in een prachtige creatie van Carolina Herrera, het was alleen – hou je vast – alles behalve een jurk. Haar ensemble bestond uit een trui/top een korte broek en een grote volle rok van tule. Bijzondere keuze die er fantastisch uit zag!

12. Free spirit vibes 
Pamela Love had de ultieme bruiloft voor alle free spirited-bruiden. Het evenement had plaats op een vijftiger jaren zomerkamp-terrein. Tijdens de receptie was iedereen dan ook buiten te vinden tussen de handgemaakt tipi’s, bij een kampvuur om naar live gitaarmuziek te luisteren.

13. Draag een print 
Voor de modebewuste bruiden die echt wat anders willen doen is een bruidsjurk met print een goede optie. Poppy Delevingne (grote zus van) laat je zien hoe dat moet met haar tweede bruidsjurk (voor haar tweede bruiloft in Marrakech). Daar droeg ze qua model een klassieke trouwjurk, maar wel met een vrolijk bloemenprintje erop. De designer was Emilio Pucci.

14. All white everything 
Wie zegt dat alleen de jurk wit mag zijn op een bruiloft heeft duidelijk nooit naar foto’s van Solange’s bijzondere dag gekeken. Het zusje van Beyoncé en haar vriend besloten de gehele dag in het wit te vieren. Zelfs de fietsen waarmee ze samen richting kerk reden waren helemaal wit!

Bekijk een aantal foto’s + links naar grotere fotoreportages hier!

  • candice
    @candicelake: #tbt to the happiest Summer's day... with hand picked wildflowers in my hair. #wedding @tresemme #tresemme #flowercrown @theflowerdrum
  • Olivia Palermo
    @johanneshuebl: Special 'Sundays' News-Editionemoji: Part 1 - Civil Wedding, we did it!! emojiemoji #justMarried my beautiful bride emoji️! More on www.oliviapalermo.com
  • poppy-wedding-dress--a
    Poppy#poppydelevigne #emiliopucci"

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties