0

koffie 150Iedereen heeft wel eens last van een pijntje, door bijvoorbeeld hoofdpijn of een kleine ontsteking. Wat we vaak al snel doen is grijpen naar pijnstillers in de medicijnkast, maar je kan ook van de pijn afkomen door natuurlijke middelen.

Vaak komen bij medicijnen bijwerkingen waar je niet op zit te wachten, dit heb je niet bij producten uit de natuur. Probeer de volgende keer als je last hebt van je rug of iets anders één van deze zeven etenswaren en je zult merken dat de pijn gelijk een stuk minder wordt.

1. Koffie
Als jij een echte koffieliefhebber bent klinkt dit vast als muziek in jouw oren. Het is het perfecte excuus om nog een beker koffie te halen bij de Starbucks, aangezien dit product dus ook inderdaad voor pijnverlichting zorgt. Er zijn onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat cafeïne helpt tegen pijn. Eén kop zwarte koffie per dag zal zelfs helpen voor degene die dagelijks last hebben van hoofdpijn. Starbucks kunnen we gaan omdopen tot onze nieuwe apotheek!

2. Gember
Waarschijnlijk zullen de meeste van jullie al weten hoeveel voordelen gember heeft, maar voor de onwetende onder ons leggen we het nog één keertje uit. Dit goedje is namelijk een wondermiddel en zorgt ervoor dat de ontsteking verdwijnt en helpt dus extreem goed tegen de pijn. Daarnaast is gember ook goed te gebruiken als je last hebt van misselijkheid of reisziekte. Je kunt gember op allerlei verschillende manieren innemen van het toevoegen aan je thee tot koekjes aan toe.

3. Kaneel
Waarschijnlijk zal je dit verbazen maar deze specerij is één van de beste natuurlijke pijnstillers. Je kunt het natuurlijk als specerij gebruiken, maar je kunt er ook thee van zetten door het mixen van één theelepeltje kaneel met twee theelepels honing en daarbij heet water toe te voegen. Je zult snel merken dat jouw pijn een stuk minder is geworden na het innemen van dit goedje.

4. Geelwortel
Dit is een ander wondermiddeltje dat voor verlichting van de pijn zorgt. Ook naar deze specerij zijn veel onderzoeken gedaan en daaruit is gekomen dat het een ontstekingsremmend middel is en goed helpt bij pijnverlichting bij artrose. Het simpelste is om de geelwortel gewoon te eten, als je de smaak niet lekker vind gooi je er een klein beetje peper bij en het zal vanzelf worden opgenomen in jouw bloedbanen.

5. Zalm
Zalm is niet alleen super lekker en vol met omega-3 zuren, maar helpt dus ook tegen de pijn. De combinatie van de omega-3 en vitamine D helpt goed tegen stijfheid in bijvoorbeeld de nek en de rug. Ook bevat zalm niet zoveel kwik als andere vissoorten en daarom kan je hier vaker op reguliere basis van genieten.

6. Kersen
Kersen zijn natuurlijk heerlijk om van te genieten, maar ook deze kleine vruchten bevatten proporties om de ontstekingen te remmen. Onderzoeken hebben aangetoond dat kersen helpen tegen pijn bij jicht, waarvan de meeste van jullie niet te maken mee zullen hebben. Als het daarbij helpt, helpt het voor nog veel meer pijntjes dus voortaan snack jij kersen.

7. Sinaasappelen
Sinaasappelen bevatten naast vitamine C ook een goedje dat beta-cryptoxanthine heet wat ook in zoete aardappelen zit. Dit zorgt blijkbaar ervoor dat mensen met reumaklachten er een stuk minder last van hebben, want ook hier is onderzoek naar gedaan. Eet dus wat vaker sinaasappelen of drink simpelweg iedere dag een glas jus d’orange.

  • koffie

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties