0

150 VRWij worden heel blij van mode-tentoonstellingen en gelukkig komen er geregeld musea met leuke fashion gerelateerde onderwerpen. Zo konden we afgelopen jaar al naar Coco Chanel in Den Haag en ook zijn de laatste dagen van SHOES in Rotterdam in gegaan.

Nu hebben we weer echt een tentoonstelling waar je heen geweest moet zijn: ‘The Future of Fashion is Now’. Er zijn stukken te zien van ruim vijftig internationale modeontwerpers. We kunnen zowel aanstormende talenten als Viktor&Rolf bewonderen.

Deze tentoonstelling toont de nieuwste generatie modeontwerpers. Ze staan tussen kunst en mode in en kijken met een kritische en frisse blik naar het huidige modesysteem en de waarde van mode in de maatschappij.

Het modeduo Viktor&Rolf is een goed voorbeeld voor die frisse blik. Zo hebben zij hun collectie afgelopen zomer in een zen-tuin gepresenteerd en startten ze de show in Parijs met een minutenlange meditatiesessie. Ze pleiten voor onthaasting en wensen meer spiritualiteit in de modewereld. Deze visie speelt ook in het werk van de andere ontwerpers in de tentoonstelling een belangrijke rol.

Helemaal enthousiast geworden? The Future of Fashion is Now is vanaf 11 oktober 2014 tot 18 januari 2015 in Rotterdam.

  • Viktor&Rolf
  • Viktor&Rolf
  • Viktor&Rolf

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties