0

Tentoonstelling avaPluimen en veren worden al eeuwen gebruikt in de mode en haute couture. Zij staat symbool voor raffinement, vrouwelijkheid, lichtheid, rijkdom, luxe, verloren onschuld en donkere romantiek. Nu is er een tentoonstelling die jou meesleept in deze bijzondere wereld.

Modemuseum MOMU in Antwerpen staat vanaf 20 maart in het teken van hun nieuwe tentoonstelling ‘Birds of Paradise, Pluimen & Veren in de Mode’. Hierbij draagt het om de rol die pluimen en veren in de mode hebben gespeeld en nog steeds spelen.

Pluimen en veren worden lang niet alleen gebruikt in filmkostuums. Ook ontwerpers als Alexander McQueen, Cristóbal Balenciaga, Christian Dior, Yves Saint Laurent en Coco Chanel werkten graag met de kostbare elementen en ook vandaag de dag is het niet weg te slaan uit de nieuwste creaties voor op de catwalk.

Ben jij benieuwd geworden? Neem er dan zeker even een kijkje, het klinkt erg bijzonder! De tentoonstelling is in het MOMU te vinden van 20 maart tot en met 24 augustus 2014.

Tentoonstelling

www.MOMU.be

(Tekst: Indra Jager)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties