0

vintage tassen tassenmuseum 150Wellicht heb jij ooit wel eens gehoord van Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam: deze bezit namelijk zo een 5000 tassen en is daarmee het grootste tassenmuseum ter wereld. Als je hier nog nooit een kijkje hebt genomen, moet je echt voor 1 maart gaan want tot dan is er wel iets heel leuks!

Sommige tassen zijn al decennia lang de favoriet bij veel vrouwen, terwijl sommige exemplaren na één modeseizoen gelijk bij de kringloopwinkel worden afgegeven. Met Forever Vintage wordt gekeken naar vintage tassen die jaar in, jaar uit hun charme behouden en telkens weer opduiken in een nieuw jasje.

Tassen vanaf de jaren’20 worden in Tassenmuseum Hendrikje tentoongesteld en als jij dacht dat wij niet meer met die modellen rond lopen, dan heb je het goed mis. De clutch is bijvoorbeeld ontstaan in de jaren’20 en zal telkens terugkomen en jij bezit gegarandeerd ook een aantal clutches.

Het museum wil met Forever Vintage laten zien dat tijdloos niet leeftijdloos is en dit doen zij met prachtige authentieke klassiekers uit de vaste collectie. Ook zijn de navolgingen en imitaties te zien, die jij wellicht ook in jouw eigen persoonlijke collectie hebt zitten. Daarnaast zijn er ook designtassen te zien zoals die van Chanel, Louis Vuitton en Hermès.

Een museum suf en stoffig en alleen voor oude mensen? Is dus echt niet zo! Neem een kijkje bij Forever Vintage in het Tassenmuseum Hendrikje van 15 september 2014 tot en met 1 maart 2015.

  • combi3
  • combi4
  • combi6
  • combi7

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties