0

Food.Tegenwoordig probeert iedereen zo gezond mogelijk te eten. We kiezen massaal voor échte producten, zonder kunstmatige zoetstoffen en suikers.

Maar toch houden we er ook allemaal wel van als ons eten soms een tikkeltje zoeter is dan de natuur het ons voorschotelt. Daarom zijn er heel veel verschillende soorten zoetstoffen op de markt die ons daar bij kunnen helpen.

Toch komen daar ook een heleboel feiten en fabeltjes bij kijken en wij hebben er drie voor jullie op een rijtje gezet. Lees je mee?

1. Stevia: stevia is een zoetstof die ongeveer driehonderd keer zo zoet is als gewone suiker. Het is pas sinds 2011 op de Europese markt en is dus nog in opkomst. Het stofje wordt gewonnen uit een plant en bevat geen calorieën, waardoor het door veel mensen wordt gezien als de perfecte vervanger voor normale suiker. Echter is het maar een fabeltje dat je stevia suiker kan vervangen, want het spul is erg bitter en kan daardoor maar inspringen voor een derde van de suiker.

2. Honing: we hebben al eens eerder geschreven over de gezondheidseffecten van honing. Het lijkt misschien ongeloofwaardig dat zoiets lekkers ook nog gezond is, maar dit is een feit! Als je op je gewicht let, moet je echter wel een beetje oppassen, want het is niet caloriearm.

3. Ahornsiroop: ahornsiroop staat ook bekend als een goede vervanger van suiker. Echter is dit een fabeltje, want ahornsiroop bevat een sucrose waardoor je schommelingen krijgt in je bloedsuikerspiegel (en dus last krijgt van een suikerdip) en een verhoogde insulineafgifte krijgt. Niet best voor mensen diabetes, dus, maar ook niet voor mensen zonder gezondheidsproblemen.

  • Food.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties