0

song 150Het voeren van belangrijke gesprekken is altijd spannend. Of dat nou een sollicitatie-, functionerings- of een zogenaamd ‘casual’ netwerkgesprek is. Op dit soort momenten kan ons zelfvertrouwen ons echt in de steek laten terwijl we het dan juist zo hard nodig hebben!

Voor die momenten

hebben wij deze tips voor je op een rijtje gezet. Het credo fake it until you make it was niet eerder zo toepasselijk! Uiteindelijk komt het namelijk vooral neer op een beetje mindfulness en een flinke dosis realisatie.

1. Gebruik je sterke punten 
Probeer altijd jezelf te blijven, ook als je stiekem iemand anders zou willen zijn met meer van dat of minder van zus. Uiteindelijk ben je niet alleen het beste in ‘jezelf zijn’, maar voel je je dan ook het prettigst, wat wonderen doet voor je zelfvertrouwen.

2. Wees je bewust van je houding en lichaamstaal
Mocht je je in een situatie bevinden waarin je niet helemaal op je gemak bent, let dan op je lichaamshouding. Misschien verraadt deze wel dat je even wat onzeker bent en dat zou zonde zijn. Met een onzekere houding kan je namelijk je eerste indruk verpesten en die kan je nooit overnieuw maken.

3. Stel vragen 
Deze tip is vooral belangrijk op momenten dat je moet netwerken: stel vragen! Niet alleen kom je geïnteresseerd over, ook ontspring je zelf de dans doordat je gesprekspartner aan het woord is.

4. Wees voorbereid 
Als je weet dat je een presentatie moet geven, kunnen de zenuwen al vroeg de overhand nemen. Voorkom dit met een perfecte voorbereiding van je verhaal. Met het vertrouwen dat je weet waar je het over hebt, wordt het presenteren zelf een stuk minder eng!

5. Ga uit van het beste 
Stap nooit een belangrijk gesprek in met de verwachting dat het niks wordt. Die verwachting zal namelijk van je afstralen en ondertussen ook je laatste beetje zelfvertrouwen de grond in boren. Ga in plaats daarvan uit van het beste en geloof dat jij waardevol bent. De eerste indruk die je achterlaat zal stukken beter zijn!

  • song 500

(Beeld: www.instagram.com/songofstyle)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties