0

quinoa 150Voor sommige is het vreselijk lastig om een gezonde levensstijl erop na te houden: degene die alleen wonen hebben echt geen zin om dagelijks voor één persoon te koken en als dit niet het geval is, zijn ze er te moe voor. Toch is het onwijs belangrijk om de juiste voeding binnen te krijgen en wij hebben de manier gevonden hoe dit moet.

Het gaat maar om een aantal voedingsmiddelen die je echt wekelijks binnen moet krijgen. Wij hebben vijf verschillende etenswaren voor jou op een rijtje gezet en als je één van deze eet op een dag dan zit je helemaal goed! Het kost je eens in de week een middagje om het klaar te maken en de rest van de week hoef je helemaal niets meer te doen.

1. Quinoa
Deze is zo makkelijk, dat je het zelfs in je slaap kunt bereiden. Het enige wat je hoeft te doen is twee kopjes quinoa en twee kopjes water in een pan gooien en deze aan de kook brengen. Laat het voor zeven á tien minuten pruttelen op het vuur en laat het dan afkoelen. Het geheel kan je de hele week bewaren in de koelkast en je kan het op verschillende manieren opsmikkelen. Met amandel melk en walnoten voor het ontbijt, bovenop een boerenkool salade voor lunch of warm het op samen met groenten als avondeten.

2. Iced green tea
Als je fan bent van de normale variant van iced tea dan is dit helemaal iets voor jou. Maak een grote kan met iced groene thee, citroen en munt en zet deze in de koelkast. Iedere keer als je je hongerig voelt en je kijkt in de koelkast zie je de kan staan en realiseert je dat dat het enige is wat je nodig hebt. Het helpt je dus afvallen en de extracten in de thee beschermen je ook nog eens tegen de zon.

3. Hardgekookte eieren
Als je zin hebt om te snacken maar je bent de appels en granenrepen zat, neem dan een hardgekookt ei daarvoor in de plaats. Ze zijn super gemakkelijk en snel te bereiden en doordat ze lekker klein zijn kan je ze makkelijk meenemen naar bijvoorbeeld je werk. Laat er een paar in de koelkast thuis liggen, zodat voor de lekkere trek ze alvast klaar liggen.

4. Overnight oats (havermout)
Laat een hele nacht in de koelkast een kwart kopje havermout weken in amandelmelk. Gooi in de ochtend er een halve banaan bij, een eetlepel chia zaadjes en een snufje kaneel voor een heerlijk gevoed ontbijt. Maak er gelijk een stuk of drie á vier en je hebt voor bijna de gehele week ontbijt. Voor de afwisseling kun je het fruit en de zaadjes per dag wisselen. De vezels en proteïne zorgen ervoor dat je je vol energie zit en vol zit.

5. Rauwkost
Snij wat worteltjes, selderij, bloemkool, broccoli en rode pepers en gooi ze in een grote kom. Voordat je gaat werken pak je wat stukjes uit de kom, met een eigen keuze uit hummus. Ook na je werk eet je wat van deze rauwe groente met bijvoorbeeld salsa, om je trek te stillen tot het tijd is voor het avondeten.

  • quinoa

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties