0

roken 150Misschien denken de meeste van jullie er nog niet aan, maar het einde van het jaar is al aardig dichtbij. Vaak gaan hier goede voornemens mee gepaard en voor de rokers onder ons zal dat waarschijnlijk zijn om hier mee te stoppen.

Als jij absoluut nog niet van plan bent te stoppen met deze gewoonten, dan zijn deze tips niet op jou toegepast. Zit jij er al een tijdje over na te denken, maar lukt het telkens net niet dan kunnen deze tips misschien goed van pas komen om echt definitief geen sigaret meer aan te raken.

1. Minder rimpels
Eén van de grootste voordelen van het stoppen met roken is om rimpels te voorkomen. Nee, het zal er niet voor zorgen dat jij geen één rimpeltje meer krijgt. Het roken zorgt voor een versnelde rimpel aanmaak en kan degene die je al hebt zelfs dieper maken, dus zichtbaarder. Dit gebeurt door twee redenen: er zitten namelijk chemicaliën in sigaretten die jouw elasticiteit aantasten in het gezicht. De tweede is dat de beweging die jij maakt tijdens het inhaleren ervoor zorgen dat rondom de mond en neus sneller rimpels ontstaan.

2. Voorkom zakken
Je weet nu dat sigaretten ervoor zorgen dat de huid in het gezicht wordt aangetast, maar daarnaast zorgt het er ook voor dat de armen en borsten kunnen gaan hangen. Dit komt doordat die chemicaliën die in sigaretten zitten door jouw hele lichaam gaan en dus overal schade kunnen achterlaten. Als dit zal gaan gebeuren, kan je deze altijd bedekken door kleding, maar niemand kijkt dan nog graag naar zichzelf in de spiegel wanneer ze poedeltje naakt zijn.

3. Verbeter bepaalde huidcondities
Volgens onderzoek kan de huidconditie van mensen met een huidprobleem nog meer verslechteren door het rokken. Mensen met huidproblemen die gevolg zijn van ziekten als bijvoorbeeld diabetes kunnen al snel een verbetering merken na het stoppen met roken. Ook mensen die last hebben van een vorm acne zien dit snel minder worden na het weggooien van de sigaretten.

4. De kans op de ziekte kanker wordt minder
Onderzoek toont aan dat het roken van sigaretten er voor kan zorgen dat je sneller kans hebt op bepaalde soorten van de ziekte kanker, dit hoeft natuurlijk niet altijd. Uiteraard wil niemand dit risico verhogen, want helaas is kan deze ziekte nog steeds dodelijk zijn.

5. Behoud jouw witte tanden
Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord dat je van het drinken van koffie, thee en frisdrank gele tanden krijgt, maar ook van sigaretten. De nicotine die erin zit zorgt voor een gele aanslag en kan ook nog eens zorgen voor een slechte adem. Gelukkig zeggen experts dat zodra je stopt met roken, de schade makkelijk te herstellen is. Goed nieuws, niet waar?

6. Minder kans op ouderdomsvlekjes
Het is algemeen bekend dat ouderdomsvlekjes worden veroorzaakt door het veel te lang zitten in de zon zonder enige bescherming. Onderzoek toont aan dat mensen die roken nog gevoeliger zijn voor dit kwaaltje dan de mensen die dit niet doen. Dit komt door de chemicaliën die ook alle andere problemen veroorzaken qua jouw uiterlijk. Je kan deze vlekjes camoufleren door middel van foundation, maar het voelt een stuk beter als je helemaal niet hebt.

7. Minder last van het gebit
Jouw gebit behoort tot één van de belangrijkste punten in jouw gezicht en dit is vaak het eerste wat mensen opvalt als ze je voor de eerste keer zien. Roken kan ervoor zorgen dat jouw tanden los kunnen gaan laten en dus uit jouw mond zullen vallen. Daarnaast kan het leiden tot zweren in en op jouw mond. Dat is natuurlijk onwijs oncomfortabel, maar je zal er ook heel anders door gaan uitzien.

 

  • roken

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties