0

thumb kerst 150Naast de gezelligheid en mooie cadeaus gaat het tijdens kerst natuurlijk ook om al het lekkere eten. Twee dagen lang leven we niet op een blaadje sla en genieten we volop van alles dat we voorgeschoteld krijgen, maar dat doen we wel met deze zeven tips.

Ondanks dat we willen genieten van al het lekkers, willen we niet na kerst een paar kilo erbij zien staan op de weegschaal. Het beste om dit te voorkomen, is om goed op de calorie-inname te letten tijdens het kerstdiner en alsnog van alles in jouw mondje te kunnen stoppen.

1. Let op het aantal alcoholische drankjes
Een glaasje wijn of bubbels tijdens het eten moet kunnen, maar let erop dat het hier ook bij blijft. Neem voor en na het eten gewoon water, maar vermijd ook frisdrank. Tijdens een gezellig avondje dineren wil je natuurlijk niet helemaal lam aan tafel zitten en alleen al om die reden is één glaasje meer dan genoeg.

2. Neem een lichte lunch
Als je uiteten gaat met jouw familie of bij iemand thuis uitgebreid gaat eten, is het verstandig om de andere maaltijden licht te houden. Neem een yoghurtje als ontbijt en een salade voor de lunch of iets anders lichts. Het is sowieso niet verstandig om meerdere zeer uitgebreide maaltijden op een dag te eten en het scheelt heel wat calorieën.

3. Neem kleinere porties
Als je iets absoluut niet kan laten staan, neem dan een kleinere portie ervan en neem niet meer omdat je minder de eerste keer nam. Dit is dé manier om overal van te kunnen genieten, zonder dat je het de volgende dag erbij ziet staan op de weegschaal. Ze zeggen niet voor niets alles met mate!

4. Sla een gang over
Als je uiteten gaat, is een gang overslaan een goede manier om minder calorieën binnen te krijgen. Kies naast jouw hoofdgerecht alleen voor een voorgerecht óf een nagerecht en niet beide. Als je thuis gasten ontvangt, kan je een licht voorgerecht serveren of neem zelf een kleinere portie dan de andere.

5. Vermijd snacks en zoetigheid
Tijdens kerst liggen de tafels vol met allemaal lekker snacks zoals nootjes, chocolade en chips. Als het eenmaal voor je neus staat, is het nog aardig lastig om niet automatisch je hand in de schaaltjes vol lekkers te steken. Probeer echt minder te snacken, maar natuurlijk is het nog beter om er helemaal van af te blijven.

6. Pas jouw kookstijl aan
Een goede manier om minder calorieën binnen te krijgen, is door jouw kookstijl aan te passen. Gebruik in de plaats van boter, olie om het vlees te bereiden en stoom de groenten. Op deze manier kan je alsnog serveren wat je wil en bevat hetzelfde eten een stuk minder calorieën.

7. Doe minder boodschappen
De supermarkten zijn nu overladen met allerlei extra lekker dingen speciaal voor de feestdagen, maar deze bevatten vaak onwijs veel calorieën. Laat je niet in de verleiding brengen en koop alleen het hoognodige wat op jouw boodschappenbriefje staat. Met kerst kan je al genoeg lekkers eten, dus nog eens iets extra’s hoeft helemaal niet.

  • thumb kerst

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties