0

tip 150Blijf je maar aankomen of val je niet af ondanks dat je veel sport en gezond eet? Grote kans dat je stofwisseling niet goed werkt of een beetje van slag is.

Vaak zijn het alledaagse gewoontes die ervoor zorgen dat je stofwisseling vertraagt. Om je op weg te helpen, hebben we de zeven meest voorkomende voor je op een rijtje gezet. Lees snel mee!

1. Je drinkt niet genoeg water
Je lichaam heeft vocht nodig om alle functies te kunnen uitvoeren. Wist je bijvoorbeeld dat als je veel water drinkt, je extra calorieën verbrandt? Een groot deel van deze calorieverbranding komt doordat je lichaam probeert het koude water naar je eigen lichaamstemperatuur om te zetten. Het drinken van heet water met citroen of hete thee helpt het stimuleren van de stofwisseling dus minder dan koud water.

2. Je slikt geen vitamine D
Wanneer je weinig vitamine D in je lichaam hebt, val je langzamer af. De niveaus van het hormoon ghreline, dat de eetlust opwekt, zijn dan namelijk hoger. Omdat het moeilijk kan zijn om genoeg vitamine D uit je dieet te halen, is het slim om van november tot maart vitamine D-supplementen te slikken, omdat je deze maanden minder in de zon zit en dus minder van de vitamine aanmaakt.

3. Je bent groot fan van fietsen en rennen
Sporten is erg belangrijk om je stofwisseling hoog te houden, maar als je zweert bij hardlopen of indoor fietsen (en je niets anders doet) bouw je niet de spiermassa op die je stofwisseling een echte boost geven. De oplossing? Doe naast het rennen en fietsen ook wat krachttraining.

4. Je snoept s’avonds
Regelmatig eten is natuurlijk helemaal goed, maar voor je stofwisseling is het wel goed om op een dag 12 uur niets te eten. Van acht uur s’avonds tot acht uur s’ochtends bijvoorbeeld!

5. Je hebt cafeïne afgezworen
Er wordt vaak slecht over cafeïne gesproken, maar het geeft je stofwisseling juist een enorme boost! Een paar koppen koffie of thee met cafeïne per dag zijn dus zeker geen slecht idee

6. Je slaapt te weinig
Mensen die vaak weinig slaap krijgen, zijn vaak dikker dan mensen die zo’n acht uur per nacht in dromenland zijn. Onderzoekers hebben aangetoond dat je hormonen helemaal van slag raken door te weinig slaap, waardoor je meer of juist fout gaat eten. Zorg er dus voor dat je minimaal zeven uur slaapt.

7. Je hebt vaak stress
Stress is niet alleen slecht voor je huid en gezondheid, maar het doet je stofwisseling ook niet veel goed. Cortisol is namelijk een groot stresshormoon en als dat vaak wordt aangemaakt, slaat je lichaam al snel meer vet op. Minder stressen dus!

  • tip 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties