0

meditatie 150Heb jij ook zo een behoefte aan een vakantie, lekker even aan helemaal niks denken en jouw hoofd weer helemaal leeg maken? Helaas zit dit voor de meeste van ons er nog lang niet in, maar wel kan je dagelijks even een mentale vakantie nemen.

De hele dag achter een bureau zitten, een partner waar jij veel tijd instopt of misschien ben je wel voor school bezig met het leren van tentamens. Dit kan zorgen voor stress. Het weten van manieren waarop jij een mentale vakantie kan nemen zorgt ervoor dat je weer fris en opgeladen gaat voelen. Gebruik deze zeven tips tot het zover is dat jij een echte strandvakantie kan gaan nemen.

1. Loop even weg van jouw bureau
Eén van de makkelijkste en snelste manieren om een mentale vakantie te nemen is door eventjes weg te lopen van jouw bureau. Loop gewoon even een rondje door het kantoor of ga een flesje water halen. Dit zorgt ervoor dat je daarna weer een stuk gefocuster bent en daarnaast is het goed voor je lichaam. Door beweging help je het herinneren om zichzelf te corrigeren.

2. Doe een puzzel
Puzzels zijn goed voor jouw denkvermogen, ze houden jouw hersenen namelijk scherp. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk om eens te doen. Ze helpen jouw hersenen om aan iets anders te denken dan wat er op dat moment allemaal speelt in jouw leven. Het is een leuke kleine pauze.

3. Neem een kijkje op Pinterest
Houdt niet iedereen van alle prachtige kiekjes die op Pinterest staan? Door deze te bekijken ontsnap je voor eventjes uit het echte leven. Je bent waarschijnlijk een stuk minder gestresst wanneer je dingen aan het uitzoeken bent voor jouw droomhuis of beautytips aan het pinnen bent die jij graag wil gaan uitproberen.

4. Bezoek één van jouw favoriete blogs
Heb jij een favoriete blog die jij graag bijhoudt? Dit kan een kleine pauze zijn tijdens een drukke dag. Er zijn onwijs veel soorten blogs die je kunt volgen, bijvoorbeeld over mode, reizen, koken en bruiloften. Voor iedereens interesse zit er wel wat tussen en op de blogs is genoeg te lezen en te zien.

5. Ga even mediteren
Een paar minuutjes mediteren werkt gelijk heel kalmerend. Mediteren hoeft ook helemaal niet ingewikkeld of moeilijk te zijn, zoals je misschien wel eens ziet in de film. Ga in een rustige ruimte op de vloer zitten, sluit je ogen en concentreer je op jouw ademhaling. Natuurlijk zijn er meer diepte vormen, maar deze simpele manier zorgt er al voor dat jij toe komt aan jouw mentale vakantie. Gewoon een paar minuutjes doen en je voelt je als herboren.

6. Bezoek jouw favoriete plek op aarde
In andere woorden, dagdroom eventjes en sluit je van de wereld af. Sta je verstand toe om even af te dwalen naar die ene plek waar jij altijd zo graag komt of waar je nog eens super graag naar toe zou willen gaan. Beeld je bijvoorbeeld in dat jij languit op het strand ligt op een tropische locatie of dat jij ergens in een leuk winterchalet aan een kop warme chocolademelk zit te nippen. Je kan zelfs dagdromen over dat heerlijke dutje die jij wel eens op zondag doet. Alles waar jij blij van wordt en dat jou kalm maakt, denk daaraan!

7. Check jouw sociale media accounts
Als jij hier niet al aan verslaafd bent, zoals de meeste van ons, begin hier dan mee, want dit zorgt ook voor een mentale vakantie. Het zorgt voor een afwisseling van jouw dagelijkse leven. Je bekijkt voor een paar minuten alle accounts waarop jij actief bent en daarna kan jij er weer tegen aan. Soms kan een vrolijke post van één van jouw vrienden voor een opbeuring zorgen. Maar ook het lezen van andermans problemen, zal jou eraan herinneren dat jouw leven eigenlijk best meevalt.

  • meditatie

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties