0

pantone kleuren najaar 2015 150Wist jij al dat Marsala, vernoemd naar de Italiaanse wijn, dé kleur van 2015 is? Pantone roept ieder jaar een kleur uit tot trend én houdt ons op andere manieren op de hoogte hoe kleuren ons leven zal beïnvloeden. Ondanks dat het nog lente moet worden, zijn de collecties voor aankomende herfst al klaar en daaruit maakte Pantone het volgende op.

Volgens het bedrijf zal het najaar van 2015 in het teken staan van kleuren met een seventies vibe. Op nummer één staat Dried Herb: de naam omschrijft precies de zachtgroene kleur die bijna 16 procent van de modeontwerpers gebruikte in hun najaarscollectie. Op twee staat Marsala, de zachte roodbruine kleur van 2015: bijna 14 procent van de ontwerpers liet deze tint terugkomen in hun designs. Op drie straat een meer hardere kleur, het blauwgroene Biscay Bay, die ons doet denken aan een donkere zee en 12 procent van de designers gebruikte.

De complete top 10 wordt verder gemaakt met op 4 Reflecting Pond, 5 Desert Sage, 6 Stormy Weather, 7 Oak Buff, 8 Cashmere Rose, 9 Amethyst Orchid en 10 Cadmium Orange.

Bekijk alle kleuren hieronder! De top tien is te zien van links naar rechts op de eerste rij en vervolgens links naar rechts op de tweede rij.

  • pantone kleuren najaar 2015 500

www.pantone.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties