0

gezondste fruit 150Veel fruit soorten zijn het hele jaar door te krijgen. Bananen, kiwi’s, appels… Wanneer zijn ze er niet? Maar toch heeft ieder seizoen zo z’n eigen vruchten.

En daar kleven wat voordelen aan vast. Zo zijn ze dan vaak goedkoper, zitten er meer vitaminen en mineralen in, komen ze uit de grond in plaats van een kas en worden ze vaak gewoon in ons eigen landje geplukt. Door dit laatste feit is het ook meteen beter voor het milieu, omdat het fruit niet uit verre landen vervoert hoeft te worden.

Maar welk fruit is er op dit moment in het seizoen? Wij hebben de gezondste exemplaren uit april voor je op een rijtje gezet mét de voordelen ervan. Lees je mee?

1. Als eerste één van onze favoriete vruchten hier op de redactie: de ananas. Het gezonde gele vruchtvlees wat we allemaal zo graag weg peuzelen, heeft een hele sterke medicinale werking. Zo verlicht het de klachten van verkoudheid, bijholteontsteking, keelpijn, jicht en artritis. Ook werkt het tegen verstopping, wormen (zoals lintworm), slijmvliesontsteking, bronchitis, hoge bloeddruk, maagproblemen, schildkliervergroting en staar. Wij zijn impressed!

2. Over de avocado hebben we al eens eerder uitgebreid geschreven. Lees dat hier. In het kort: de avocado zit vol met goede stoffen. Naast gezonde vetten en vezels bevat de vrucht ook een heleboel vitamines en mineralen. Vooral van dat laatste zit er een heleboel in; bijna drie keer zoveel als in andere soorten fruit.

3. Het stuk fruit waar bijna niemand zonder kan: bananen. Hoewel er over gespeculeerd wordt of onze gele vriendjes zo goed voor ons zijn (ze zouden ons door de vele suikers dik maken), heeft het zeker weten een aantal hele goede eigenschappen. Zo zorgt een banaan voor een energieboost, gaat het een te hoge bloeddruk tegen, bestrijdt het een kater en helpt het bij angst, depressie en slaapproblemen.

4. We zijn aangekomen bij één van de gezondste vruchten op aarde. Dit is namelijk de citroen. Dit zure bommetje is voor heel veel dingen goed (en het mag zelfs gegeten worden in een suikervrij dieet), maar het bestrijdt voornamelijk virussen en bacteriën die ernstige ziektes zoals kanker veroorzaken. Ook helpt het tegen malaria, wormen, een hoge bloeddruk, reuma, nier- en blaasproblemen, hepatitis en obesitas en beschermt het tegen een hartinfarct.

5. An apple a day, keeps the dentist away… Jawel, het is ook het appelseizoen! Als je goed om je heen kijkt deze maand kun je ze overal aan de bomen zien hangen. Appels zijn niet alleen goed voor je tanden, maar ze beschermen ook je botten en als je zwanger bent en je eet dagelijks een appeltje, heeft je kind minder kans op astma. Ook voorkomt het Alzheimer en Parkinson, gaat het diarree tegen, voorkomt het kanker en wordt je geheugen beter.

6. De grapefruit is een kruising tussen een pompelmoes en een sinaasappel, waardoor het de geneeskrachtige werking van beide heeft meegekregen. En dat is te merken, want deze vrucht is súpergezond voor je. Zo bevat het 1,5 keer zoveel vitamine C als de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voorschrijft, beschermt het tegen kanker en een hartinfarct, zorgt het voor een gezond hart en bloedvatenstelsel en is het goed tegen astma, reuma, artrose, aderverkalking en nierstenen.

  • gezondste fruit 500

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties