0

Actors on the set of 'The Other Woman'.Veel vrouwen smeren dagelijks een laag foundation, concealer en blush op hun gezicht om hun oneffen- en onzekerheden te verbloemen. Maar wist je dat een slechte huid vaak verholpen kan worden door goed voor je binnenkant te zorgen?

Huidproblemen worden niet altijd veroorzaakt door verstopte poriën of slechte genen. Je eetpatroon kan er ook mee te maken hebben dat je velletje er niet uitziet zoals jij dat graag zou willen. Daarom kun je door een goed dieet vaak die egale en stralende huid krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd. Je weet wat ze zeggen: je bent wat je eet!

Maar welke producten zijn dan goed voor je? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet om je op weg te helpen. Lees je mee?

1. Heb je veel problemen met acné en heb je alle zalfjes al uitgeprobeerd maar wil niks helpen? Eet dan eens extra veel groene en donkergroene groentes, zoals boerenkool, spinazie, broccoli, groene paprika, courgette, groene kool, erwten, asperges en spruitjes. Hier zit namelijk veel vitamine B6 in, die zwellingen doet verminderen en daardoor puistjes laat krimpen. Ben je hier niet zo gek op? Maak er dan eens een groene smoothie met wat fruit van: heel lekker én net zo gezond!

2. Mocht je geen last hebben van acné, maar wel van wat onzuiverheden, probeer dan eens wat meer probiotica in te nemen. Dit staat vaak op de verpakkingen van producten, zoals yoghurt en yoghurtdrank.

3. Een tip om je poriën te verkleinen: eet veel groene en oranje groentes. Deze producten laten je poriën namelijk samentrekken en daardoor worden ze minder zichtbaar.

4. Heb je last van een droge, schilferige huid? Voor een mooie, zachte huid moet je je celwanden sterk houden en je vochtbalans op peil houden. Drink daarom veel (mineraal) water en eet veel gezonde vetten. Goede voedingsmiddelen die je hierbij kunnen helpen, zijn: avocado, noten, olijfolie en vette vis zoals zalm, makreel, haring en tonijn.

5. Als je graag een stralende huid wilt hebben, moet je zorgen dat je huidcellen zich sneller vernieuwen. Eet hiervoor veel bosvruchten, groene groentes (broccoli, boerenkool, spinazie, rucola, paprika), oranje groentes (wortels, paprika, pompoen) en sojaproducten (tofu, sojadrinken, sojayoghurt).

6. Problemen met een vette huid? Dit komt door een te hoge talgproductie en die kan de kop in gedrukt worden door een dosis vitamine A. Deze vitamine komt vooral voor in rode en oranje groente en fruit, zoals worteltjes, mango, rode appels en paprika.

7. Wil jij je strakke velletje graag behouden maar word je al wat ouder en begin je last te krijgen van de zwaartekracht? Of zon je graag maar wil je er later niet uitzien als een verschrompeld garnaaltje? Probeer dan producten te eten die je helpen beschermen tegen vrije radicalen, de zon en het krijgen van rimpels. Ook de aanmaak van collageen is erg belangrijk in dit proces. Probeer in dit geval veel vitamine C in combinatie met vitamine E binnen te krijgen. Vitamine C zit bijvoorbeeld in grapefruit, sinaasappel, citroen, peterselie en bosvruchten en vitamine E kun je vinden in noten.

8. Oei, heb je te lang in de zon gelegen en zie je er nu uit als een kreeft? Geen nood, eet ‘s avonds pasta met tomatensaus, drink veel water en neem als toetje een beetje yoghurt. Je huid moet namelijk gehydrateerd worden door het water, bij een opgewarmde tomaat komt het stofje ‘lycopeen’ vrij dat ervoor zorgt dat je rode kleurtje als sneeuw voor de zon verdwijnt en de yoghurt beschermt je huid tegen de schadelijke effecten en houdt je velletje soepel.

  • Actors on the set of 'The Other Woman'.
    Wil jij net zo'n mooie huid als Kate Upton? Maak dan ook eens een groene smoothie, net zoals zij!

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties