0

tips thumb 150Tegenwoordig zijn er heel veel make-up tutorials en als je iets niet weet over het aanbrengen ervan zoek je het gewoon op. Toch blijven veel vrouwen fouten maken als het op make-up aankomt en dat is helemaal nergens voor nodig.

Je wil dat je make-up altijd flawless eruitziet, maar een beauty blunder is helaas makkelijk gemaakt. Eigenlijk doen we maar wat als het op dit gebied aankomt en weten we niet precies hoe het echt moet, want ja helaas beschikt de normale vrouw niet over een team visagisten zoals de celebs. Wij hebben de 7 meest voorkomende make-up fouten voor jou op een rijtje gezet. Lees en leer dames!

1. Een warmgekleurde bronzer gebruiken voor contouren 
Als je een bronzer gebruikt, gebruik je deze waarschijnlijk voor de gouden gloed die het met zich meebrengt. Alleen juist dit ziet er erg onnatuurlijk uit. De schaduwen in je gezicht zijn koeler van nature, dus als je wilt contouren gebruik een matte bronzer met een koelere ondertoon.

2. Met een  platte kwast je foundation aanbrengen
Als je opzoek bent naar een foundation kwast zul je snel een platte vinden, maar deze zorgt voor een resultaat met strepen. Gebruik voor het aanbrengen juist een grote cirkelvormige kwast, waarmee je de foundation in het gezicht masseert door middel van ronddraaiende bewegingen.

3. Je oogschaduw blenden met dezelfde kwast
Wil jij de perfecte smokey eye creëren, dan komt het neer op het blenden van de verschillende kleuren oogschaduw. Als je dit doet met een vieze kwast zul je nooit het resultaat krijgen dat je wil, door de poeder die er nog op zit krijg je kleur waar je dat niet wil. Gebruik een schone fluffy kwast en je zult die sexy smokey eyes krijgen die je zo graag wilt.

4. Je wenkbrauwen matchen met je haarkleur
Natuurlijke wenkbrauwen zijn een andere kleur dan je haarkleur, meestal zijn ze twee tinten lichter of donkerder. Houd je hier ook aan als je een wenkbrauwpotlood uit gaat kiezen. Met een lichte lokken kies je voor een donkerdere kleur en bij donkere manen juist lichter.

5. Mascara in één beweging aanbrengen
90 procent van alle vrouwen maakt deze fout en brengen hun mascara in één veeg naar boven aan. Door deze manier breng je geen lengte aan in je wimpers en ook geen volume. Ga vanaf je wimperrand zigzangend door de wimpers heen en herhaal dit twee a drie keer, als finishing touch doe je nog één laag verticaal.

6. Honderden lagen poeder aanbrengen zodat make-up ‘blijft zitten’
Oké, honderden is misschien wat overdreven, maar in ieder geval veel lagen poeder. Veel vrouwen denken dat door veel lagen poeder op te doen de make-up de hele dag blijft zitten maar het ziet er alleen totaal niet natuurlijk uit. Gebruik in de plaats daarvoor een make-up finishing spray die olie absorbeert, dit voorkomt ook een glimmend gezicht.

7. Witte eyeliner om de ogen groter te laten lijken
Een aantal jaar geleden was witte oogpotlood of eyeliner de trend om de ogen te laten opvallen want het wit verlengde het oogwit. Het is nu gedateerd en het ziet er bovendien onnatuurlijk uit. Gebruik een lichte perzikkleur, dit ziet er veel natuurlijker uit en laat je ogen er ook gigantisch uitzien.

  • 27068bf25a4f02cf7f6602346a4f7c80

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties