0

shaving 150De zomer is nu echt ten einde met al die regen die er valt en daarom zullen de jurkjes, rokjes en bikini’s weer in de kast worden opgeborgen. Nu blote benen iets minder vaak zullen worden getoond, betekent natuurlijk niet dat we die niet meer hoeven te scheren.

Tijdens het scheren maak je onbewust veel fouten en dat verklaart de bulletjes en de gemiste plekjes. Scheer jij je niet het hele jaar door, onthoud deze fouten voor volgende zomer en als je die niet meer maakt zal je erbij lopen met een ontzettend glad huidje!

1. Je scheert je meteen als je de douche instapt
Scheren is niet een favoriete bezigheid en we willen het liefst er zo snel mogelijk vanaf zijn. Daarom gaan we meteen aan de slag met het scheermesje zodra we de douche instappen. Het is verstandig om echt pas na een kwartier douchen te beginnen met scheren, dit zorgt ervoor dat je haartjes zachter zijn en de haarzakjes geopend zijn.

2. In de ochtend scheren
In je slaap zwellen je benen ietsje op en dit zorgt ervoor dat de haartjes zich kunnen terugtrekken in de haarzakjes. Probeer daarom je benen altijd in de avond te scheren, dit zorgt voor een gladder resultaat.

3. Je gebruikt geen scheerschuim
Hoe erge haast je ook hebt, vergeet nooit scheerschuim te gebruiken als je je gaat scheren en scheer dus nooit ‘droog’. Dit zorgt ervoor dat het scheermesje makkelijk over je huid glijdt en voorkomt wondjes en sneetjes. Heb je geen schuim in huis dan kan je ook je haar conditioner gebruiken, maar gebruik geen zeep.

4. Je gebruikt een scheermes met één lemmet
Dit is prima om eens in de zoveel tijd te doen, als je bijvoorbeeld op vakantie bent of een weekendje weg maar niet voor dagelijks gebruik. Gebruik dan een mesje met 4 of 5 lemmeten, deze zorgen voor het beste resultaat en ontharen ook de lastigere gedeeltes zoals je knieën en enkels.

5. Je verwisselt je scheermesje niet vaak genoeg 
Verwissel om de 5 a 10 scheerbeurten je mesje of zelfs eerder als dit nodig is. Verouderde mesjes zorgen voor bulten, roodheid van de huid en houden bacteriën vast, die zelfs kunnen leiden tot infecties.

6. Je scheert verkeerd om
Als je begint met scheren, scheer dan alleen met je haartjes mee om irritaties en wondjes te voorkomen. Heb je een gevoelige huid scheer dan helemaal nooit tegen de haren in. Krijg je hiermee niet het resultaat dat je wil bereiken, scheer dan twee keer.

7. Je behandelt je scheerbultjes niet
Bultjes die je krijgt van het scheren zijn erg vervelend en deze kan je voorkomen door je twee keer in de week te scrubben. Dit zorgt ervoor dat de haartjes niet ingroeien en makkelijker zijn weg te scheren. Heb jij wel last van een bultje leg hier dan een warme doek op, dit zorgt ervoor dat het haartje kan ontspannen. Smeer de huid na het scheren ook in met een lotion om infecties te voorkomen.

8. Je gebruikt het scheermes van je vriend
Veel vrouwen gebruiken het scheermesje van hun vriend, doe dit nooit meer! Deze zijn echt niet meer effectiever dan vrouwenscheermesjes. Een kin van een man is heel anders gevormd dan jouw benen of de bikinilijn.

  • shaving

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties