0

oopsDe eerste maand van het jaar 2015 is alweer om en daarom is toch echt wel tijd om afscheid te nemen van alle slechte gewoontes die we hebben. Velen zijn al lekker aan het sporten in de gym en genieten ervan om lekker alle stress eraf te zweten, maar hebben waarschijnlijk niet eens door dat er beauty foutjes gemaakt worden.

Tijdens het sporten hebben we namelijk ook een aantal slechte gewoontes opgebouwd en daar willen we zo snel mogelijk vanaf. Wij geven jou daarom de beste tips om deze foutjes tijdens het sporten of na het sporten te voorkomen. Hoewel sommige van ons bijvoorbeeld niet zonder make-up kunnen, is het maar beter om je gezicht te wassen voordat je naar de sportschool gaat. Wil je weten waarom en ben je benieuwd naar het lijstje? Bekijk het hieronder.

1. Strakke paardenstaart
Losse haren zijn tijdens je work-out heel erg vervelend, omdat er dan haar in je gezicht valt. Volgens een senior haarstylist is een te strakke paardenstaart tijdens het sporten niet goed voor je haren, omdat het dan sneller kan afbreken. Een knot is daarentegen wel goed, mits je het niet zo strak vast maakt.

2. Gezicht wassen
Veel vrouwen gaan met make-up op naar de sportschool, maar vergeten dat dit juist heel slecht is voor je huid. Als je gaat zweten tijdens je work-out, dan zijn je poriën geopend en is de kans dus groter dat vuil zich in de poriën gaat ophopen waardoor je puistjes krijgt. Voordat je gaat sporten is het dus altijd belangrijk dat je al je make-up van je gezicht afhaalt.

3. Douchen
Als je gesport hebt, kun je het beste meteen daarna onder de douche springen. Het slechtste wat je namelijk kunt doen is met je bezweette kleding thuis op de bank gaan zitten. De kans dat je hierdoor pukkeltjes krijgt is groter en dat willen we natuurlijk voorkomen. Dit heeft alles te maken met, opnieuw, verstopte poriën. Zorg dat je een lekkere scrub in de badkamer hebt staan, waarmee je gelijk je beauty ritueeltje mee kunt uitvoeren.

4. Waterproof mascara
Waterproof mascara blijft de hele dag goed zitten, maar tijdens het sporten is dit helemaal niet zo ideaal. Als je gaat zweten, is de kans namelijk groter dat de vezels van de mascara in je ogen kunnen komen, waardoor je ogen kunnen gaan jeuken en je een wazige visie krijgt. Mocht je toch niet zonder je mascara kunnen tijdens het sporten in de sportschool? Kies dan voor een waterproof mascara waar geen losse vezels inzitten.

  • sport

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties