0

make up testen app 150Er ontstaat met enige regelmaat ophef in de media over de inhoud van cosmeticamerken. Sommige ingrediënten zouden schadelijk zijn voor onze gezondheid en zelfs huidproblemen kunnen veroorzaken.

Hier is nu een oplossing voor gevonden door de makers van de app Think Dirty. Met de applicatie kunnen cosmetische producten gescand worden via een barcode. Hierop krijg je een lijst met ingrediënten te zien en eventuele waarschuwingen voor stoffen die kankerverwekkend of giftig kunnen zijn. Voor een allergische reactie hoef je met deze app ook niet bang te zijn, want hij geeft ook aan of het product dit kan veroorzaken.

Volgens de makers van de app staan op verpakkingen van schoonheidsproducten vaak namen van chemische bestanddelen die de meeste mensen niet snappen. Door de app verandert dit en zien mensen eindelijk welke stoffen en producten er écht in een cosmeticaproduct zitten.

De app geeft de producten een score op de ‘Dirty Meter’ en biedt alternatieve mogelijkheden die niet schadelijk zijn voor de huid. De app is gratis en tot nu toe alleen maar te downloaden voor Apple producten.

  • 29c054232f6f1d656fa929d1fc68d1cc

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties