0

OOTDEen #ootd foto is jou waarschijnlijk niet vreemd. Instagram vráágt namelijk gewoon om dit soort dingen te delen en wie ben jij om je volgers jouw prachtige outfits te onthouden? Toch is het spannend om op ‘deel’ te klikken, want wat als mensen je ootd niet liken of er commentaar op hebben?

Dit soort onzekerheden zijn binnenkort verleden tijd. Onderzoekers aan de universiteit van Toronto hebben namelijk een heel handig algoritme ontwikkeld voor modemeisjes. Meer dan 100.000 foto’s op chictopia.com zijn door de onderzoekers geanalyseerd, bestudeerd en gecodeerd om het algoritme te leren wat een mooie outfit is, welke foto’s mooi zijn en wat er fashionable uitziet.

Het algoritme is inmiddels zo ver dat je een foto kan uploaden en je vervolgens kan vertellen wat er mis is met de foto, hoe je ‘m beter kan maken en ook of de belichting van je foto wel goed is. Hartstikke handig dus! Wij kunnen niet wachten totdat dit algortime te gebruiken is via een app, op dit moment kunnen namelijk alleen de onderzoekers de app nog maar gebruiken.

  • OOTD

(Beeld: www.instagram.com/chroniclesofher_)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties