0

bessen thumb 150Had jij afgelopen zomer nog een killer body, maar heb je deze al iets laten verslonzen nadat de herfst begonnen is. Je bent waarschijnlijk niet de enige die in de ochtend moeite heeft om het knoopje van haar skinny jeans dicht te krijgen, maar bessen zijn hier de oplossing voor.

Bessen zijn één van moedernatuur heerlijkste vruchten en zijn een geweldige oplossing om wat kilootjes af te vallen zonder het gebruik van chemische dieetpillen. Alle bessen zitten vol met antioxidanten en zijn goed voor het hart, de huid en de spijsvertering. Deze 9 bessen zijn het beste om te eten als je volgende maand weer in jouw favoriete jeans wil passen.

1. Açai bessen
De açai bes is niet alleen de beste voor gewichtsverlies, hij is ook nog eens de meest exotische van de bessen. Deze besjes groeien namelijk in de amazone en zijn echte superfoods op veel manieren. Dat ze de extra grammetjes laten verdwijnen komt door dat ze veel omega 3 zuren bevatten en vezels. Koop wel altijd de besjes in hun oorspronkelijk vorm en niet in sapjes vormen of in pillen.

2. Blauwe bessen
Blauwe bessen bevatten meer antioxidanten dan frambozen, zwarte bessen en aardbeien. Deze blauwe variant van de bessenfamilie zijn ook gelinkt aan gewichtsverlies en helpen daarnaast voor een lager risico op diabetes, Alzheimer en hartfalen. Ze bevatten veel vezels en zijn nog eens zoet van smaak wat ze perfect maakt voor in je smoothie of havermout.

3. Frambozen
Frambozen zijn ook bessen die weinig suiker bevatten en deze hebben de hoogste waarde vezels, per kopje namelijk 9 gram. Ook zijn ze goed voor vitamine C, wat weer zorgt voor stressvermindering waar daarvan weer het resultaat is dat de kilo’s wegsmelten van de heupjes en het buikje.

4. Zwarte bessen
Net zoals de frambozen zit er ook veel vitamine C in de zwarte bessen, maar ook kalium en antioxidanten. Deze familiegroep van de bessen bevat minder suiker dan de blauwe bessen en geven je veel sneller een vol gevoel. Ze hebben een heerlijke zoete en bevredigende smaak dat een half kopje perfect is als snack. Daarnaast kan je ze in onwijs veel andere gerechten gebruiken.

5. Goji bessen
Deze superfood bevat al het nodig aminozuur dat jouw lichaam op een dag nodig heeft en uiteraard ook vezels en vitamine C. De goji bes komt oorspronkelijk uit China en wordt ook vaak gebruikt voor zijn geneselijke krachten. Zo helpen ze bijvoorbeeld voor stressvermindering, verbeteren het immuunsysteem en natuurlijk zorgen ze ervoor dat de weegschaal afneemt. Het kan ook gebruikt worden voor een detox van jouw lever, wat verstandig is na een avond waar veel alcoholische dranken zijn genuttigd.

6. Camu camu bessen
Als jij geen superfood freak bent, dan heb jij waarschijnlijk nog nooit van deze bessen gehoord. Ze worden in Nederland haast ook alleen maar verkocht in de poedervariant. Dit kan makkelijk toegevoegd worden aan verschillende ontbijtjes en smoothies naar keuze. Deze bessen bevatten de meeste vitamine C, maar liefst 1600% van wat jij dagelijks nodig hebt per portie. Deze vitamine zorgt voor vermindering van cortisol, het stresshormoon dat vet aanmaakt.

7. Aardbeien
Aardbeien zijn over het algemeen laag in suiker, vol met vezels en vitamine C. Ze geven ook een vol gevoel, wat ze een betere keus als snack maken dan de dieet-onvriendelijke snacks. Per kopje bevat deze fruitsoort slecht 40 calorieën, dus kun je deze lekker nuttigen zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

8. Moerbeien
Moerbeien komen officieel uit Turkije en worden hier in Nederland vaak verkocht als een superfood. Deze bessen zijn heerlijk en als je ze nog nooit gegeten hebt is het zeker het proberen waard. Moerbeien zorgen voor een lagere bloed suiker en bevatten minder suiker dan andere gedroogde vruchten. Ze zijn meestal wit of zwart van kleur en smaken naar een mix van rozijnen en zwarte bessen.

9. Inca bessen
Ook inca bessen behoren tot de superfoods en moet je echt een keer in je leven geprobeerd hebben. Het is een goede bron van ijzer, kalium en vitamine C. IJzer zorgt ervoor dat de stofwisseling wordt vergroot en kalium voorkomt een opgeblazen gevoel. Deze superfood is ook laag in suiker in tegenstelling tot rozijnen.

  • bessen thumb

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties